Laat webteksten voor je werken

Wat doe jij wanneer je op een website komt en de tekst spreekt je niet aan? Het antwoord zal bij vrijwel iedereen hetzelfde zijn. Je klikt weg, door naar de volgende site. Goede, aansprekende teksten op een website zijn van het grootste belang om je bezoeker aan te spreken, vast te houden en uiteindelijk klant te maken. IJzersterke webteksten dus, die goed zijn voor jouw vindbaarheid en je lezer.

Rake woorden die je lezer raken

Wat je wilt, is dat je bezoeker jouw teksten leest en de woorden die hem of haar letterlijk aanspreken en raken. Je bezoeker voelt zich begrepen, raakt overtuigd en wordt uiteindelijk klant. Goede webteksten zijn meer dan wat letters op papier een beeldscherm. Het gaat om weloverwogen woorden, gericht op jouw potentiële klant. En met een goede dosis SEO.

Jouw specialist in webteksten: Nathan Veenstra van Optimus Online.

Hoe wij jouw webteksten schrijven

Bij het schrijven van webteksten draait het dus om meer dan een gewone tekst. Er is een aantal zaken waarmee wij bij het schrijven van teksten voor jouw website rekening  houden:

 • Stel een doel
 • Schrijf met dat doel toe naar een call-to-action
 • Bepaal de zoektermen waarop je gevonden wilt worden
 • Schrijf natuurlijk lopende teksten

Dit zijn maar een paar factoren die belangrijk zijn voor de teksten op je website. Wij begeleiden je hierin en helpen je zo aan meer omzet uit je website.

Zelf schrijven of uitbesteden?

Je kunt ervoor kiezen om je webteksten zelf te schrijven. Niks mis mee, maar wanneer je uiteindelijk merkt dat de tekst niet werkt zoals jij dat voor ogen had, kom je toch bij een specialist terecht. En die specialist heeft vaak net zoveel werk aan herschrijven en optimaliseren van een tekst als aan het schrijven van een nieuwe tekst. Kies daarom bewust waarin je investeert: optimalisatie of direct de juiste webteksten?

Zet je bezoeker aan tot actie

Je website is een belangrijk online marketingmiddel. Het is niet slechts je visitekaartje, het is in feite je online kantoor of winkel. De homepage is de voordeur of etalage en je product- of dienstenpagina’s zijn de verschillende afdelingen van je bedrijf. Deze pagina’s gebruik je om je bezoeker aan te zetten tot actie. Hiervoor zijn je webteksten van groot belang. Trek je bezoekers naar binnen en geef ze daarna wat ze zoeken.

Optimus Online: meer dan alleen teksten

Buiten het feit dat ik kennis in huis heb op het gebied van zoekmachine-optimalisatie en conversie, doe ik meer dan alleen het schrijven van webteksten. Wanneer je met mij in zee gaat, mag je verwachten dat ik eerlijk advies geef. Het traject van webteksten schrijven verloopt bij Optimus Online-na een wederzijdse kennismaking- als volgt:

 • Bespreking van doelen, doelgroep en gewenste zoektermen
 • Zoektermenonderzoek met terugkoppeling
 • Schrijven van de webteksten
 • Eerste aanlevering van teksten
 • Eventuele aanpassingen aan teksten
 • Oplevering en plaatsing van teksten op de website
 • Zes maanden lang controle op resultaten in de zoekmachines
 • Updates waar nodig om de SEO-resultaten te verbeteren (6 maanden)

Omdat de zoekmachines continu verbeteren en dus veranderen, is je positie ook nooit definitief. Afhankelijk van de wijzigingen, kan je resultaat in de zoekmachines schommelen. Wil je dit maandelijks laten checken en waar nodig de teksten op je website laten verbeteren? Dan heb ik voor jou een onderhoudscontract voor webteksten. Zo heb je ook na de zes maanden nazorg zekerheid dat je goed gevonden wordt in de zoekmachines.

“Ik wil graag SEO-teksten voor mijn website”

Ben je overtuigd van het belang van goede webteksten ? Of denk je: “Maar ik wil SEO-teksten, ik moet toch gevonden worden in Google?” Natuurlijk is vindbaarheid van belang. Maar wat als je veel bezoekers op je website krijgt en ze klikken snel weg omdat de teksten ze niet aanstaan? Dan heb je weinig aan goed gevonden worden. Het schrijven van goede webteksten is meer dan zomaar een tekst schrijven.

Haal meer uit je website

Meer dan alleen een tekst schrijven voor je website, daarvoor kom je bij Optimus Online. Je wilt resultaat, zowel in de zoekmachines als op je site. Je site mag zich toch ook terugverdienen? Wil je ook daadwerkelijk resultaat door goede teksten op je website? Laat jouw webteksten schrijven door Optimus Online, vraag nu een voorstel aan.

*Het kennismakingsgesprek is gratis en verplicht je tot niets