Word de baas over je (Yoast) SEO-plugin

Nooit meer zorgen over de rode en oranje bolletjes en echt alles uit je SEO-plugin halen

Een SEO-plugin doet meer dan checken hoe vaak de zoekterm in je tekst voorkomt.
Sterker nog: grote kans dat je nog niet eens de helft van de functionaliteit gebruikt. Ontgrendel alle mogelijkheden van jouw SEO-plugin met deze cursus.

Zonder SEO-kennis doe je maar wat

Plugin installeren en gaan, dan komt het vanzelf wel goed met je SEO, toch? 


Niet dus. Zo'n SEO-plugin is handig, maar als je weinig tot niks weet over SEO doe je maar wat. Dat doet vaak meer kwaad dan goed, omdat je de verkeerde adviezen opvolgt. Dat kost tijd, helpt je niet hoger in Google en levert alleen maar frustratie op. Je hebt toch de adviezen van de SEO-plugin gevolgd?

Tweet Joe Hall: "A lot of folks that are brand new to SEO will invest in a tool suite and not understand which metrics are proprietary and have no real bearing on results. Sometimes their entire understanding of SEO comes from these tools. This happens with almost every tool company."

Deze tweet van Joe Hall gaat over 'tool suites', maar gaat ook op voor andere SEO-tools. Dus ook voor SEO-plugins.

Alle kennis over SEO-plugins, onbeperkt beschikbaar

Grrrr, weer oranje en rode bolletjes in Yoast SEO, waarom worden ze niet allemaal groen? Je hebt alles gedaan wat je kon, hoe zit dat nu toch? Waarom kom je maar niet in Googles top 10, terwijl je wel groene bolletjes hebt? Hoe werkt zo'n SEO-plugin nu echt en wat moet je nu allemaal doen om hoog te komen in Google?

Ik heb nog nooit iemand gesproken die laaiend enthousiast werd over het gebruik van een SEO-plugin. Ze hebben er eentje en gebruiken 'm, maar waarvoor de plugin dient en hoe het nu werkt, ze hebben eigenlijk geen idee. Of ze snappen niet wat ze met al die adviezen aan moeten.

Vrijwel allemaal zitten ze met vragen als:

 • Waarom krijg ik nooit alle bolletjes groen?
 • Waarom moet het 'keyword' er x% in voorkomen?
 • Moet ik echt externe links op mijn pagina plaatsen?
 • Heb ik Yoast SEO Premium echt nodig?
 • Wat heeft er nu echt invloed op vindbaarheid?

De antwoorden op deze vragen en nog veel meer over hoe je echt alles uit je SEO-plugin haalt, leer je in de cursus 'Word de baas over je (Yoast) SEO-plugin'. Met Yoast SEO als basis gaat er een wereld voor je open en ontdek je mogelijkheden die je zelf nog niet gebruikt.

Nooit meer frustratie over rode of oranje bolletjes

Zou het niet heerlijk zijn om gewoon te lachen om de rode of oranje bolletjes die je in Yoast SEO ziet? Dat je elk advies in de 'Yoast box' begrijpt en weet welke je kunt toepassen en welke je zelfs kunt negeren?


In de online cursus 'Word de baas over je (Yoast) SEO-plugin' leer je:

 • hoe je uitgelichte afbeeldingen voor Twitter en Facebook instelt via de plugin
 • hoe het kan dat je 'zoekwoord' niet meegeteld wordt, terwijl dat er toch echt staat
 • wat de SEO-titel en meta-omschrijving echt voor je SEO doen en wat je ermee moet
 • welke instellingen in de SEO-plugin super nuttig zijn
 • welke andere weinig gebruikte functies je tijd gaan besparen

Je krijgt onbeperkt toegang, zodat je alles kunt terugkijken wanneer je maar wilt. Voor onbepaalde tijd, inclusief alle toekomstige updates.

Toegang voor onbepaalde tijd* voor maar 97,-

*Altijd toegang inclusief alle updates


Dit is wat eerdere deelnemers van de cursus vinden

Deze cursus is een uitgebreide online versie van de live training.

Dit is wat deelnemers van de live training vonden:

Wendy Brockx

KMWE

"Nathan heeft veel kennis over SEO"

Al tijden was ik op zoek naar iemand die me kon helpen om de Yoast plugin op makkelijke wijze uit te leggen. Nathan heeft veel kennis over SEO. Door zijn manier van vertellen, wordt je al enthousiast. Hij deelt zijn info graag en kan deze kennis op aantrekkelijke wijze aan de cursisten overbrengen, mede aan de hand van aansprekende voorbeelden.

Karin Boer

Buro Boer

"Weg frustratie"


Nathan wist zoveel meer te vertellen over de Yoast SEO stoplichten dan ik al wist. Ik kon ter plekke aan de slag met m’n WordPress website optimalisatie. Weg frustratie. Lekker aan het werk ermee! Aanrader dus :-)

Anja Hepkema

Zij van de websites

"had ik veel eerder moeten doen"

Na lange tijd een haat-liefde verhouding te hebben gehad met de Yoast SEO plugin heb ik mijzelf deze training kado gedaan. Dat had ik veel eerder moeten doen: in 1 middag geeft Nathan je alle praktische en technische ins & outs van deze plugin. Natuurlijk kan je op internet en in boeken veel hierover lezen. Je krijgt het echter nergens zo overzichtelijk, in heldere stappen en snel aangereikt als bij Nathan. Hij weet veel, heeft veel ervaring en deelt graag zijn kennis.

Meer dan alleen Yoast SEO en SEO-plugins

Vooropgesteld: je ontdekt gegarandeerd dingen die jij nog niet wist over jouw SEO-plugin. Van zowel Yoast SEO als andere SEO-plugins krijg je allerhande details waarmee websitebouwers vaak niet eens bekend zijn. Er gaat een wereld voor je open.


De cursus bestaat uit 4 modules:

1

SEO-basisprincipes

Om zo'n plugin te kunnen gebruiken is basiskennis van SEO ook gewoon nodig. Je leert de basisprincipes met speciale aandacht voor de SEO-titels en meta-omschrijvingen, waar de plugin erg nuttig voor is.


5 lessen

2

SEO-analyse & Yoast Meta Box

Ontdek hoe je de zoekterm bepaalt om in te vullen, wat je allemaal ziet in die SEO-analyse en wat je hebt aan Yoast SEO Premium. Maar ook wat Yoast gewoonweg niet goed doet én hoe je jouw SEO-plugin in je voordeel gebruikt.


16 lessen

3

Instellingen van je SEO-plugin

Je kunt je SEO-plugin voor een groot deel instellen naar jouw eigen voorkeur. Stel functies in, configureer je XML-sitemap en bepaal je zoekweergaven. Ik hoor je zeggen: "Waar heb je het over?". Juist. Daarom volg je deze cursus dus.


6 lessen

4

Zoekweergave

Hoe bepaal je met Yoast SEO hoe jouw webpagina's worden vertoond in de zoekresultaten? Er zijn instellingen voor verschillende typen pagina's (taxanomieën). Welke horen er überhaupt niet in de zoekresultaten?


4 lessen

5

Extra's & andere SEO-plugins

Een aantal verborgen maar oh zo handige extra's in Yoast SEO. En hoewel je vrijwel alles wat in Yoast SEO zit zo'n beetje 1-op-1  kunt toepassen in andere SEO-plugins, nemen we ook Rank Math en SEOPress nog door. Wie weet besluit je hierna wel om die te gaan gebruiken.


7 lessen

Over Nathan Veenstra

Jouw trainer is Nathan Veenstra van Optimus Online. Je hebt mijn artikelen vast weleens gevonden via Google of mijn gastblogs gelezen op imu.nl. Als lid van het SEO-panel ben ik medeverantwoordelijk voor de inhoud van de SEO-artikelen op FrankWatching.


Sinds 2012 heb ik mij ontwikkeld van (SEO-)tekstschrijver tot SEO-specialist en ik vind het heerlijk om mijn opgedane kennis te delen. En zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is er een risico dat je net zo enthousiast wordt als ik ;-)


Sinds 2013 publiceer ik regelmatig artikelen over Yoast SEO, waar ik als tekstschrijver al veel gebruikerservaring mee opdeed. En waarvan ik als SEO-specialist alle ins en outs heb uitgevogeld én weet wat ervan werkt voor je SEO.

Nathan Veenstra van Optimus Online.

Hoe cursisten mij ervaren

Dit is wat cursisten over mij als trainer zeggen. Kijk gerust bij Springest om alles, inclusief de lange versies van de onderstaande ervaringen te lezen :-)

Nathan Veenstra weet waar hij over praat

Nathan Veenstra weet waar hij over praat en belangrijker nog; hij weet hoe hij de informatie goed en effectief over moet brengen naar de cursisten.

Veel tips voor tools, wat te doen en wat beter niet te doen

Nathan is een echte SEO-expert. Hij heeft veel kennis, niet alleen theoretisch maar ook vanuit de praktijk. Hij vertelt en deelt graag en levendig. Hij geeft veel tips voor tools, wat te doen en wat beter niet te doen.

Veel twijfels weggenomen

Veel opgestoken, voornamelijk SEO factoren die indirect wel met elkaar te maken hebben. Veel twijfels weggenomen, kan nu concreter aan de slag met SEO als vertaler.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zou ik betalen als de plugin gratis is?

Dat de plugin gratis is, is eigenlijk niet vanzelfsprekend. Ontwikkelen en onderhouden kost geld, dus die plugin is echt wat waard. Waarom dan wel een betaalde cursus terwijl die plugin gewoon gratis wordt aangeboden?

Allereerst omdat je veel waardevolle kennis krijgt die jou anders vele uren zou kosten om zelf op te doen. Daarnaast ga je met deze kennis ook echt meer resultaat boeken met je SEO-plugin. En je gaat tijd besparen als je de slimmigheden uit de cursus nog niet toepaste (grote kans dat dat zo is ook ...). 

Wat is het verschil met de live training?

Natuurlijk wil je weten wat het verschil tussen beide varianten is. In een paar punten:

 1. De live training is eenmalig en alleen op enkele data per jaar; de online cursus volg je in je eigen tempo, wanneer je wilt én je kunt alle lessen weer raadplegen wanneer je dat wilt.
 2.  De live training geeft geen ruimte om echt op alles gedetailleerd in te gaan; in de online cursus is er geen beperking in tijd en kunnen we dus alles zo uitgebreid behandelen als nodig is.
 3.  In de live training is alleen ruimte om Yoast SEO te behandelen, in de online cursus leer je ook de andere SEO-plugins kennen. En we behandelen ook van die plugins de instellingen en werking.

Kortom: je krijgt veel meer terwijl de live training nog meer kost ook. En je kunt direct beginnen.

NB Een online cursus is niet voor iedereen geschikt. Echt even "in de schoolbanken zitten" en zo 1 dag gefocust zijn op de materie werkt voor sommigen beter dan een wat meer vrijblijvend online programma. Dat is ook de reden waarom we beide vormen aanbieden.

Twijfel je ergens over, neem dan gewoon contact op. We staan je graag te woord zodat je altijd de juiste keuze maakt.

Krijg ik levenslange toegang?

Ja. Of in ieder geval: voor wat "levenslang" waard is. Laten we eerlijk zijn, levenslang of lifetime is niet echt heel realistisch of concreet. Wie kan dat nu echt garanderen?

Wat je krijgt is de garantie dat je toegang hebt tot de cursus zolang de Optimus Online Academie online staat. En als het aan mij ligt is dat minstens tot 2043 (omdat ik dat jaar 70 word, wat nu heel oud lijkt en dan misschien heel anders voelt ;-) ). 

Kan ik mijn geld terugvragen?

Nee. Bij digitale producten als online cursussen krijg je direct toegang en dat betekent dat er geen controle is op wat je ervan gebruikt hebt. Ben je toch niet tevreden, dan mag je altijd contact met mij opnemen. Sterker nog, ik zou niet anders willen. Laat me zo duidelijk mogelijk weten waarom je niet tevreden bent, bijvoorbeeld door aan te geven wat jij mist, en we vinden altijd een oplossing.

Ik ben er alleen wel zo zeker van dat de kennis die je opdoet vele malen meer waard is dan de investering die je doet. Tot nu toe heb ik nog nooit iemand gehad die ontevreden was.

Hoe weet ik zeker dat ik leer wat ik wil leren?

Eigenlijk komt het op hetzelfde neer als de vraag "Kan ik mijn geld terugvragen?" De kans dat de cursus niet aan jouw verwachtingen voldoet is klein. Eigenlijk hoor ik alleen maar dat de verwachtingen (meer dan) voldaan zijn als ik mijn trainingen geef.

Om er zeker van te zijn dat de cursus echt is wat je ervan verwacht, mag je me altijd vragen stellen voor je besluit de cursus te volgen. 

Geen frustratie meer en alles uit je SEO-plugin halen

Je ben echt niet de enige die regelmatig gefrustreerd naar de bolletjes zit te turen. Of die niet snapt waarom een bepaald advies gegeven wordt in Yoast SEO. 


Na deze cursus is dat definitief voorbij. Je begrijpt waar het allemaal vandaan komt, hoe het werkt en hoe je ermee moet omgaan. 


Weg frustratie, je SEO-plugin echt helemaal benutten en tijd besparen. Wie wil dat nou niet?

Haal alles uit je SEO-plugin voor maar 97,-

Meer dan 30 videolessen, inclusief SEO-kennis, eigenlijk ben ik gek dat ik dit bedrag ervoor vraag. Pak de cursus mee voor die prijs, voordat ik me bedenk en de prijs verhoog ;-)

   |     |      |   

Optimus Online