Meer bezoekers en meer omzet met SEO?

Bereik hogere posities in Google zonder zelf het wiel uit te hoeven vinden

Van weinig bezoekers naar maandelijks duizenden bezoekers op je website. Je krijgt het voor elkaar met de online SEO-cursus 'Verover je plek in Google'.

De ultieme SEO-cursus, altijd actueel

"Google verandert steeds de regels"
"Iedereen vertelt weer wat anders, wat werkt er nu echt?"
"SEO is dood"

Zomaar wat dingen die regelmatig gezegd worden over zoekmachine-optimalisatie. Maar wat is de waarheid?

De waarheid is dat de regels eigenlijk hetzelfde blijven, maar de invulling daarvan regelmatig wordt aangepast om te voorkomen dat mensen misbruik maken van weeffoutjes in die regels.

En dat SEO daarom de komende jaren zeker nog niet dood is.

Wil je meer bezoekers naar je website zonder daarvoor geld uit te geven aan online adverteren, maar door te bouwen aan duurzame organische posities in Google, dan hoef je het wiel niet zelf uit te vinden.

Leer SEO van een ervaren specialist

Waarom zou je veel tijd steken in zelf uitzoeken hoe het zit? Boeken lezen die achter de feiten aanlopen voordat je ze uit hebt? Leer alles van een specialist die het uit de praktijk put en de theoretische kant begrijpelijk weet uit te leggen.

Sinds 2012 ben ik vrijwel dagelijks bezig met SEO en heb ik mijn eigen bezoekersaantallen zien groeien naar meer dan 10.000 bezoekers per maand. En dat voor een website die niet echt een groot publiek dient. 

Heb je door wat jouw potentie is?

Die potentie benut je als je aan de slag gaat met SEO. Hoe je dat doet, leer je in deze online SEO-cursus.

Leuk, uitgebreid én praktisch

SEO wordt écht leuk als je het leert te begrijpen. Dankzij deze cursus ga jij het ook leuk vinden. Mensen vinden mijn enthousiasme vrijwel zonder uitzondering aanstekelijk.

In ruim 50 korte video's (oké, ze zijn niet allemaal onder de 10 minuten ;-) ) krijg jij op een begrijpelijke manier al mijn kennis over dit super interessante vakgebied. Én natuurlijk praktische invulling hoe jij de vindbaarheid van jouw website verbetert.

De korte video's kun je lekker op je gemak kijken waar en wanneer jij dat wilt. Even snel in een pauze een les volgen? Lekker 's avonds op de bank wat leren over SEO? Geen probleem. 

Krijg jouw website op topposities in Google

Door iedere werkdag (en soms ook gewoon in het weekend) bezig te zijn met de SEO voor klanten en mijn eigen website, heb ik een werkwijze ontwikkeld die werkt. Zo vind je mij op duizenden zoektermen in Google, met honderden top 10-posities. 


Ook mijn klanten zien dit soort resultaten, waarbij sommigen tientallen procenten extra omzet draaien ten opzichte van het vorige jaar.


Dat wil jij toch ook?

Toegang voor onbepaalde tijd* voor maar 895,-

*Geen jaarabonnement of eenmalige deelname, en inclusief alle updates


Ontdek alles over SEO in deze ultieme online cursus

onbeperkt toegang - regelmatig updates en aanvullingen

Hoe werkt het allemaal en vooral: wat werkt echt om je website hoger in Google te krijgen? Als je de cursus hebt afgerond houdt het niet op. Je krijgt namelijk onbeperkt toegang, inclusief updates en aanvullingen die er regelmatig zullen zijn.

Geen eenmalige cursus, geen jaarlijkse betaling, gewoon 1 keer betalen en toegang houden tot de cursusomgeving, zodat je de lessen er altijd weer op na kunt slaan. En je krijgt meldingen wanneer er nieuwe lessen of updates zijn.

Beginnen met de basis van SEO

De basis van deze online cursus is de 'Basistraining SEO', waarin alle belangrijke basisbeginselen van zoekmachine-optimalisatie aan bod komen. 


In 'Verover je plek in Google' krijg je meer. Veel meer.

Praktische tips en werkwijzen

Leuk, al die kennis. Maar hoe pak je het aan en vooral: wat werkt nu echt om je website hoog in Google te krijgen? 


Daar krijg je praktische tips en werkwijzen voor.

Bouw een voorsprong op

Relevante wijzigingen of technieken die beter blijken te werken? Dan volgt er een update. Extra lessen of een compleet nieuwe versie van een les.


Zo bouw jij een voorsprong op je concurrenten op.

Certificaat bij afronding

Bij het goed afronden van de cursus krijg je een certificaat. Bevestiging voor jezelf dat je goed op weg bent, of fijn voor een eventuele baan.


Dit is wat eerdere deelnemers van de cursus vinden

Deze cursus is een fors uitgebreide online versie van de basistraining SEO die ik al sinds 2015 geef. Dit is wat deelnemers van de live training vonden:

Anja Hepkema

Zij van de websites

"Niet alleen theoretisch, maar ook vanuit de praktijk"

Nathan is een echte SEO-expert. Hij heeft veel kennis, niet alleen theoretisch maar ook vanuit de praktijk. Hij vertelt en deelt graag en levendig. Hij geeft veel tips voor tools, wat te doen en wat beter niet te doen. Deze training legt de basis voor jouw SEO-kennis en maakt dat je nog meer wilt weten. 

Floor Ham

Borger & Burghouts

"Met humor en enthousiasme"


Nathan heeft veel kennis en passie voor zijn vak. Hij brengt de soms ingewikkelde kennis met humor en enthousiasme.

Mariël Geven

Tekstschrijver en redacteur

"Nuttige tips, praktische informatie"

De prijs-kwaliteitverhouding vond ik top. Nuttige tips, praktische informatie, goed gedoseerd en goed gedoceerd. Nathan is sympathiek en open, waardoor hij een prettige sfeer weet te creëren.

Dit is wat je zoal leert 

Er zit zoveel in de cursus dat alle onderdelen opsommen wat veel van het goede wordt. Reken er maar op dat jouw SEO-kennis enorm opgekrikt wordt en je zin krijgt om met het verbeteren van jouw website aan de slag te gaan :-)


Dit zijn in ieder geval de 11 modules en wat daarin behandeld wordt.

1

De basisprincipes van SEO

Eerst leggen we natuurlijk de basis met de belangrijkste kennis. Hoe werkt het en wat zijn de belangrijke onderdelen? Een paar onderdelen:

 • sociale media en SEO
 • hoe vaak crawlt Google jouw website?
 • Google Universal Search

Zegt het je allemaal nog niet zoveel? Na de cursus dus wel. En ja, het is allemaal nuttig om te weten.

2

Zoektermen

Je hebt vast wel gehoord over zoekwoorden. Die mag je vergeten, ik leg je uit waarom het 'zoektermen' moet zijn en:

 • waarom zoekvolume lang niet altijd belangrijk is
 • wat zoekintentie is en hoe je die bepaalt
 • hoe Google omgaat met spelfouten en varianten

Natuurlijk is dat niet alles, daar kom je wel achter als je de cursus volgt.

3

Technische SEO-factoren

Als je het hebt over techniek, haken veel mensen af. Begrijp ik, zelf heb ik er ook niet zoveel mee. Toch is ook dit techniek:

 • hosting
 • je CMS
 • websitestructuur

Vooral dat laatste is een belangrijke voor je SEO. En het wordt echt niet zo gek technisch hoor.

4

Autoriteit

Backlinks, backlinks, backlinks ... Dat is tenminste wat je van sommige SEO-specialisten zult horen. We behandelen:

 • wat autoriteit is
 • hoe het zit met PageRank en Domain Authority
 • hoe je op een goede manier aan backlinks komt

Ook dat ga je leuk vinden. Als je het spelletje eenmaal snapt ...

5

Content

Tekst, zoveel mogelijk tekst. Denk je. 

Gelukkig is dat niet (meer) zo. Je leert hoe het zit met:

 • de lengte van je webteksten
 • zoekwoorddichtheid
 • welke tekstelementen bijdragen aan SEO

Daarbij komen ook de kopteksten aan bod, een van de elementen waar regelmatig vragen over komen.

6

Lokale vindbaarheid

Vooral dienstverleners, winkels en horeca hebben baat bij vindbaarheid op lokaal niveau. Dat kan natuurlijk niet ontbreken in een SEO-cursus.

7

De heilige TIE-eenheid

De heilige TIE-eenheid is een methodiek waar ik sinds 2020 mee werk. Je krijgt alle ins & outs over deze benadering om het zelf te kunnen toepassen in je SEO-strategie.

8

Zoektermenonderzoek

Bij beter vindbaar worden horen zoektermen. In module 2 leerde je er al over, in module 8 gaan we echt aan de slag met wat velen nog 'zoekwoorden onderzoek' noemen en wij vanaf nu gewoon zoektermenonderzoek noemen.

9

Concurrentenanalyse

In je strijd om de posities in Google heb je natuurlijk te maken met concurrenten. Om die te kunnen verslaan analyseer je natuurlijk ook hun positie. Om dat weer te gebruiken in jouw voordeel.

10

Meten, analyseren & monitoren

Je weet alleen of je resultaat boekt als je het meet. Wat je meet, wil je ook analyseren en hoe monitor je alles verder? Dat hoef jij niet zelf te bedenken.

11

Samenvattend & extra inzichten en informatie

Nog even de puntjes op de i door de boel samen te vatten. En wat nieuwigheden en andere extra's. Op naar jouw certificaat!

Over Nathan Veenstra

Jouw trainer is Nathan Veenstra van Optimus Online. Je kent me misschien van artikelen op imu.nl of FrankWatching. Of je komt artikelen van mijn hand tegen als je googelt over zaken die met websites of SEO te maken hebben. 


Zoals zovelen begon ik op mijn zolderkamer, waar ik lange tijd hard werkte om wat omzet te draaien. En om klanten te krijgen. Nu krijg ik gewoon wekelijks aanvragen binnen zonder zelf aan acquisitie te hoeven doen.


Lang leve vindbaarheid in Google.


Dat is waar ik jou ook mee wil helpen. Al mijn kennis en ervaring die ik sinds 2012 heb opgedaan over zoekmachine-optimalisatie komt aan bod met ook altijd een praktische insteek.


Zo kun je snel aan de slag met het geleerde en kent SEO geen geheimen meer voor jou. Lekker je concurrenten wegblazen in Google :-)

Nathan Veenstra van Optimus Online.

Hoe cursisten mij ervaren

Dit is wat cursisten over mij als trainer zeggen. Kijk op de website van Springest om alles, inclusief de lange versies van de onderstaande ervaringen te lezen :-)

Nathan Veenstra weet waar hij over praat

Nathan Veenstra weet waar hij over praat en belangrijker nog; hij weet hoe hij de informatie goed en effectief over moet brengen naar de cursisten.

Veel tips voor tools, wat te doen en wat beter niet te doen

Nathan is een echte SEO-expert. Hij heeft veel kennis, niet alleen theoretisch maar ook vanuit de praktijk. Hij vertelt en deelt graag en levendig. Hij geeft veel tips voor tools, wat te doen en wat beter niet te doen.

Veel twijfels weggenomen

Veel opgestoken, voornamelijk SEO factoren die indirect wel met elkaar te maken hebben. Veel twijfels weggenomen.

online SEO-cursus
'verover je plek in google'

Altijd & overal toegang voor onbepaalde tijd


895,-

 • Blijvend toegang
 • Inclusief updates
 • Extra cursusmateriaal
 • Les van ervaren SEO-specialist
 • Met certificaat
regular course

One sentence summary of what they get

$

99

/month

 • Lifetime Access
 • Immediate Start
 • Access to All Modules
Advanced course

One sentence summary of what they get

$

127

/month

 • Lifetime Access
 • Immediate Start
 • Access to All Modules
 • X number of bonuses
 • Access to Private Facebook Group
 • 30 minute private coaching call

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus omvat meer dan 60 video's van gemiddeld zo'n 8 minuten. Het volgen van de lessen kost je dus ongeveer 8 uur. En er zitten praktische tips en opdrachten bij, dus houd rekening met extra uren buiten de cursus zelf.

Je hoeft de cursus niet helemaal in een keer te doen, je kunt er gewoon de tijd voor nemen. Je hebt onbeperkt toegang voor onbepaalde tijd en kunt dus altijd even pauzeren en ook altijd weer verder. 

Krijg ik een certificaat?

Jazeker, er is een certificaat verbonden aan de cursus. Je krijgt aan het eind van iedere module een test en als je alle tests hebt gehaald én de eindtest succesvol afrondt, krijg je het certificaat.

Waarom is de cursus duurder dan de training?

Wat is 'duurder'? Je betaalt minder voor de training, maar daar staat tegenover dat je deze eenmalig volgt. De online cursus blijft toegankelijk voor je én je krijgt zelfs updates als er nieuwe informatie is.

De live training is verder beperkt qua tijd terwijl we met deze online cursus alle tijd en ruimte hebben om de diepte in te gaan.

Krijg ik levenslange toegang?

Ja. Of in ieder geval: voor wat "levenslang" waard is. Laten we eerlijk zijn, levenslang of lifetime is niet echt heel realistisch of concreet. Wie kan dat nu echt garanderen?

Wat je krijgt is de garantie dat je toegang hebt tot de cursus zolang de Optimus Online Academie online staat. En als het aan mij ligt is dat minstens tot 2043 (omdat ik dat jaar 70 word, wat nu heel oud lijkt en dan misschien heel anders voelt ;-) ). 

Kan ik mijn geld terugvragen?

Nee. Bij digitale producten als online cursussen krijg je direct toegang en dat betekent dat er geen controle is op wat je ervan gebruikt hebt. Ben je niet tevreden, dan mag je altijd contact met mij opnemen. Sterker nog, ik zou niet anders willen. Laat me zo duidelijk mogelijk weten waarom je niet tevreden bent, bijvoorbeeld door aan te geven wat jij mist, en we vinden altijd een oplossing.

Ik ben er alleen wel zo zeker van dat de kennis die je opdoet vele malen meer waard is dan de investering die je doet. Tot nu toe heb ik nog nooit iemand gehad die ontevreden was.

Hoe weet ik zeker dat ik leer wat ik wil leren?

Eigenlijk komt het op hetzelfde neer als de vraag "Kan ik mijn geld terugvragen?" De kans dat de cursus niet aan jouw verwachtingen voldoet is klein. Eigenlijk hoor ik alleen maar dat de verwachtingen (meer dan) voldaan zijn als ik mijn trainingen geef.

Om er zeker van te zijn dat de cursus echt is wat je ervan verwacht, mag je me altijd vragen stellen voor je besluit de cursus te volgen. 

Op naar hogere posities in Google

Met 'Verover je plek in Google' heb jij alles wat jij nodig hebt om hoger in Google te komen. Van kennis tot praktische invulling, en je weet ook welke tools je daarbij kunt gebruiken.


Niemand kan je meer iets wijsmaken als het over SEO gaat. Dus ook wanneer je SEO-werkzaamheden uitbesteedt komt de inhoud van deze cursus uitermate van pas. Je bespaart geld omdat je weet hoe het echt zit en ze jou niks meer op de mouw spelden.


Schrijf je in en ga snel aan de slag met het verbeteren van jouw posities in Google.

Pak die voorsprong op je concurrenten, verover je plek in Google.


   |     |      |   

Optimus Online