TRAINING SCHRIJVEN VOOR HET WEB

Schrijf met gemak omzetgenererende teksten

Schrijven voor internet vraagt meer van je dan “gewoon even een tekstje schrijven”. Hoe zit het bijvoorbeeld met vindbaarheid in Google, is SEO echt zo’n ding? En hoe haal je de lezer nou over om klant te worden? Worstel je met vragen als:

 • Hoe zit het met die verrekte zoektermen in teksten?
 • Welke elementen zijn er allemaal van belang voor SEO?
 • Online leest niemand toch meer, terwijl lange teksten juist beter scoren in Google?
 • Hoe raak ik de bezoeker, zodat deze bij mij koopt en niet bij de concurrent?
 • Hoe zet ik met mijn woorden aan tot actie?

Dan zit je hier goed. Je leert het namelijk allemaal in de training ‘Schrijven voor het web’.

Geen saaie theorie, maar na een aantal handige tips praktisch aan de slag. En mijn persoonlijke feedback op jouw teksten; maximaal 10 stuks, tot 6 maanden na de training. Voor 795,- huur je zelf geen tekstschrijver in om al je webteksten te schrijven…

SEO-tekstschrijver Nathan Veenstra van Letterzaken Online Marketing in Apeldoorn

“Afgelopen dinsdag hebben we een SEO-training gehad van Nathan Veenstra. Ik vond dit een van de beste trainingen die we tot dusverre hebben gehad. Nathan presenteerde en legde zijn verhaal met zoveel passie uit. Daarnaast door de vele praktijkvoorbeelden die hij toepaste in zijn les werd het allemaal een stuk duidelijker. “

– student Avans Hogeschool

Wat heb je aan deze training?

Na deze training:

 • snap je welke zoektermen relevant zijn en welke minder, zodat je teksten schrijft die echt omzet gaan opleveren.
 • weet je hoe jouw teksten bijdragen aan de vindbaarheid op die zoektermen, terwijl je toch kwalitatief goede teksten schrijft.
 • gebruik je woorden die op een subtiele en nette manier bezoekers prikkelen, waardoor ze begerig worden en willen kopen.
 • breng je structuur aan in je webteksten, zodat bezoekers teksten ook echt lezen.
 • ben je kortom een kei in schrijven voor internet en lever je dus omzetgenererende teksten op.

Dat wil je toch ook?

Over de trainer

In oktober 2012 startte ik Letterzaken, als tekstschrijver met (nog beperkte) kennis van SEO. Al snel stond ik in de top 10 op de zoekterm ‘SEO-teksten’ en toen wist ik dat ik het wel in de vingers had. In de jaren erna heb ik me verder verdiept in zowel SEO als online beïnvloeding, wat ik toepas in de teksten voor mijn klanten. Al mijn kennis van de afgelopen jaren deel ik met jou in deze training.

Sinds 2014 geef ik trainingen over SEO, zowel trainingen met open inschrijving als maatwerk trainingen. Zo gaf ik ook trainingen voor de webredacties van Provincie Gelderland en TU Delft Library.

Naast deze trainingen ben ik ook gastdocent op Avans Hogeschool en word ik regelmatig gevraagd als spreker over SEO en online marketing. Als trainer scoor ik een 9,2 bij Springest.

SEO SpecialistOnline persuasion qualified individual Nathan Veenstra - Master Online Overtuigen

Inhoud van de training

In de training Schrijven voor het web is er alle ruimte voor jouw vragen. In ieder geval de volgende onderwerpen komen aan bod:

  Schrijfstijl
  Hoe pas je SEO toe in je teksten?
  Hoe spoor je de lezer aan tot actie?
  Hoe schrijf je de beste paginatitels en meta-omschrijvingen?
  Welke elementen zijn onmisbaar in een webtekst?
  We gaan ook aan de slag met een pagina webtekst, om direct het geleerde in de praktijk te brengen.
  Omdat deze training in een kleine groep plaatsvindt, is er alle ruimte voor jouw specifieke wensen. Daarnaast krijg je nog eens feedback op jouw teksten in de maand na de training.

Wat je moet weten

Voorlopig zijn er geen live trainingen. Deze training staat op de planning voor een online versie. Heb je interesse? Neem dan contact op voor meer informatie en/of de speciale prijs voor de eerste deelnemers.

Het aantal deelnemers voor een live training  is minimaal 4, maximaal 8. Vanaf 9 deelnemers wordt er een wachtlijst opgesteld op basis van first come, first served.