Word een SEO-copywriting pro

Online cursus SEO-schrijven voor tekstschrijvers, copywriters en ondernemers

Schrijf je de webteksten voor jouw werkgever of je eigen website en wil je SEO-proof schrijven zonder dat het ten koste gaat van je teksten? Dan is deze online cursus schrijven voor het web echt voor jou.

Altijd toegang voor een eenmalige investering, inclusief updates

De cursus komt in de loop van 2023 online en tot die tijd is er deze eerste informatiepagina die nog verder gevuld wordt. 

Je wilt teksten kunnen schrijven die goed vindbaar worden in de zoekmachines. SEO-schrijven dus. Maar wat werkt er en wat niet? Hoe weet je wanneer jouw teksten echt SEO-proof zijn?

Teksten voor websites schrijven lijkt lastiger dan het echt is. Toch zijn er wel zaken waar je rekening mee wilt houden voor de vindbaarheid van je webteksten. Veel punten waaraan een "SEO-tekst" (ja, ik haat dat woord) zou moeten voldoen kloppen niet. Het zijn oude trucs die niet meer werken of zelfs nooit gewerkt hebben.

SEO-teksten of SEO-proof teksten?

Ben je het helemaal zat om telkens SEO-regeltjes opgelegd te krijgen? Voel jij je beperkt in je werk en het opleveren van een goede webtekst? Wat zou het mooi zijn als jij het helemaal snapte en een weerwoord zou hebben. Toch?

Zoektermenonderzoek en interpretatie

Moet je zoektermenonderzoek doen en zo ja, hoe doe je dat? Krijg je zoektermen aangeleverd, dan wil je weten hoe je die toepast in de teksten. Geen probleem, dat zit in de training. Net als -natuurlijk- wat theorie over SEO, voorbeelden uit de praktijk en praktijkgerichte opdrachten.

Je krijgt kennis en kunde mee uit de jarenlange ervaring (sinds 2012) die ik heb in zowel SEO als teksten voor websites. 


Schrijf teksten met SEO- en conversiegerichte insteek

Het aanzetten tot actie is net zo belangrijk als vindbaarheid. Hoe zorg je voor conversie met je teksten en waar pas je dat toe? Zelfs als je denkt geen commerciële teksten te schrijven is conversiegericht schrijven interessante materie.

En wil je alleen weten hoe je blogs of artikelen schrijft met het juiste SEO-sausje, zit je ook geramd. Waarbij je ook nog eens meekrijgt hoe je dat doet zonder dat het ten koste van de kwaliteit van jouw teksten gaat.

Toegang voor onbepaalde tijd* voor maar 795,-

*Geen jaarabonnement of eenmalige deelname, en inclusief alle updates


Schrijf met vertrouwen en plezier teksten voor websites

Als tekstschrijver of copywriter focus jij je natuurlijk het liefst op schrijven. Geen gedoe rondom SEO en zo. Gelukkig kan dat ook, als jij weet hoe het zit met SEO en hoe jij daar rekening mee houdt in jouw teksten. Dat is precies wat je leert in 'Word een SEO-copywriting pro'

Je kent de basis van SEO

Omdat je weet hoe zoekmachines werken is rekening houden met SEO geen punt. Jij weet waar jouw prioriteiten liggen qua SEO in je teksten, past die toe en weet welke onderdelen jouw verantwoordelijkheid zijn.

Je adviseert je opdrachtgever

Door jouw gedegen kennis van SEO ben je meer dan tekstschrijver. Je adviseert je opdrachtgever ook, bijvoorbeeld over het gebruik van de zoektermen waarmee ze meer potentiële klanten bereiken.

Altijd een antwoord

Je hebt altijd een antwoord op vragen of opmerkingen van je opdrachtgever of een SEO-specialist. Zo hoef jij geen concessies te doen aan (de kwaliteit van) jouw teksten en lever je met vertrouwen jouw werk op. 

Zelf beter vindbaar in Google

Ook jouw eigen online vindbaarheid verbetert door de kennis uit de cursus toe te passen op jouw eigen website. Zo krijg je klanten die jou hebben gevonden en ben je niet afhankelijk van tussenpersonen.

Zo lever jij meerwaarde aan jouw opdrachtgever, waardoor je meer bent dan zomaar een tekstschrijver. Jij bent tekstschrijver met waardevolle kennis en kunde en daarmee ben je jouw tarief meer dan waard.

Je krijgt een mix van theorie en praktijk, zodat je de kennis in huis hebt en die ook praktisch kan toepassen. Je leert wat zinnig en onzinnig is als het gaat om SEO. En je gaat aan de slag met werkwijzen die ik in de afgelopen jaren heb ontwikkeld.

Dit is wat eerdere deelnemers van de cursus vinden

Dit is wat deelnemers van  mijn trainingen vonden:

Lisa Artois

Artois Translations

"Zoveel geleerd"

Ik ben erg tevreden over de training! Ik nam in eerste instantie deel omdat een van mijn klanten zijn hele website wil laten herwerken en daarbij rekening wil houden met SEO, maar uiteindelijk heb ik zoveel geleerd dat ik meer dan enkel deze klant alleen kan helpen.

Els Peleman

EP Vertalingen

"Echt meer dan zijn geld waard"


Ik had al een aantal SEO-opleidingen gevolgd maar tot nu toe beantwoordde geen enkele aan wat ik zocht. Nathan heeft echt concreet laten zien hoe de tools een meerwaarde kunnen bieden en gaf daarnaast ook een heleboel praktische tips op tekstniveau die je kan inzetten in je dagelijkse werk. Deze training was echt meer dan zijn geld waard en verdient zich volgens mij zeer snel terug!

Els Govaerts

Alcuna

"Een van de interessantste trainingen die ik de laatste jaren gevolgd heb"

De training “SEO voor vertalers” van Nathan was heel duidelijk, ook al was enige technische uitleg af en toe onvermijdelijk. Het geheel was praktisch en Nathan zijn enthousiasme werkte heel aanstekelijk. Ik popel om ermee aan de slag te gaan.
Het was een van de interessantste trainingen die ik de laatste jaren gevolgd heb. 

Dit is wat je zoal leert 

Laten we wel wezen: alles wat er in de cursus komt kan hier onmogelijk opgesomd worden. En dat is ook niet echt nodig. Jij wilt weten of wat je leert jou ook verder gaat brengen. Het antwoord is: ja.


Wat hoofdonderwerpen betreft behandelen we in ieder geval het volgende:

1

Wat is SEO en hoe werkt het allemaal?

Het begint met weten wat SEO precies is en hoe het werkt. Of je nu al wat kennis hebt of dat het echt allemaal nieuw voor je is, je leert alles wat je (nog) moet weten over SEO. 


Ook handig voor je eigen vindbaarheid, leuk om direct ook zelf toe te passen.

2

Welke rol spelen teksten in SEO?

Hoeveel invloed hebben jouw teksten en waar zit dat dan in? Wordt jouw rol overschat of juist onderschat en hoe overtuig je jouw opdrachtgever om dingen wel of juist niet te doen? Hier wordt jouw toegevoegde waarde echt duidelijk.

3

Zo doe je zoektermenonderzoek

Of je nu zoektermen aangeleverd krijgt of zelf zoektermenonderzoek doet, het is van belang om te snappen hoe een goed zoektermenonderzoek in elkaar steekt. En waar je op moet letten om te bepalen of een zoekterm relevant is. Ook de betrouwbaarheid van de zoekvolumes komt aan de orde.

4

Hoe jij je geld dubbel en dwars waard bent

Je verdient jezelf terug met gedegen advies en omdat met jouw SEO-kennis geen externe kennis hoeft te worden ingehuurd. Je krijgt de adviezen voor je klant hier op een bordje geleverd en weet jouw SEO-kennis te verkopen. Zo is jouw (hogere) tarief geen probleem voor de klant.

Over Nathan Veenstra

Jouw trainer is Nathan Veenstra van Optimus Online. Je kent me misschien SEO-tekstschrijver toen mijn bedrijf nog Letterzaken heette. Of je bent artikelen tegengekomen in Google of hebt mijn gastblogs gelezen op imu.nl. Als lid van het SEO-panel ben ik medeverantwoordelijk voor de inhoud van de SEO-artikelen op FrankWatching.


Zoals zovelen begon ik op mijn zolderkamer, waar ik hard moest werken om wat omzet te draaien. En vooral ook om klanten binnen te halen. Nu krijg ik aanvragen gewoon binnen zonder zelf aan acquisitie te hoeven doen. Lang leve vindbaarheid in Google.


Dat kan jij ook bereiken met deze training. En natuurlijk leer ik je alles wat ik heb geleerd in de jaren dat ik zelf teksten schreef voor websites. Ik heb deze kennis en kunde in een praktische training gegoten, met als basis de belangrijkste theorie.


Zo kun je snel aan de slag met het geleerde en kent SEO geen geheimen meer voor jou. Zo schrijf je met een gerust hart teksten die allereerst de lezer centraal stellen, en door jouw kennis van SEO ook door de zoekmachines gewaardeerd worden.

Nathan Veenstra van Optimus Online.

Hoe cursisten mij ervaren

Dit is wat cursisten over mij als trainer zeggen. Kijk op de website van Springest om alles, inclusief de lange versies van de onderstaande ervaringen te lezen :-)

Nathan Veenstra weet waar hij over praat

Nathan Veenstra weet waar hij over praat en belangrijker nog; hij weet hoe hij de informatie goed en effectief over moet brengen naar de cursisten.

Veel tips voor tools, wat te doen en wat beter niet te doen

Nathan is een echte SEO-expert. Hij heeft veel kennis, niet alleen theoretisch maar ook vanuit de praktijk. Hij vertelt en deelt graag en levendig. Hij geeft veel tips voor tools, wat te doen en wat beter niet te doen.

Veel twijfels weggenomen

Veel opgestoken, voornamelijk SEO factoren die indirect wel met elkaar te maken hebben. Veel twijfels weggenomen, kan nu concreter aan de slag met SEO als vertaler.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus omvat meer dan 40 video's van gemiddeld zo'n 8 minuten. Het volgen van de lessen kost je dus ongeveer 6 uur. Daarnaast heb je ook zelf wat (huis)werk te doen, dus reken erop dat je nog enkele uren extra in de cursus steekt.

Je hoeft de cursus niet helemaal in een keer te doen, dus neem er gerust de tijd voor. Je hebt onbeperkt toegang voor onbepaalde tijd. 

Krijg ik een certificaat?

Jazeker, er is een certificaat verbonden aan de cursus. Als lid van de VIP-Club krijg je zelfs ieder jaar een nieuw certificaat met het actuele jaartal.

Wat heb ik aan de VIP-club?

Met de VIP-club heb je toegang tot nog meer kennis. Je kunt mij vragen stellen, krijgt actuele informatie én leert van vragen en casussen van collega-vertalers uit de VIP-club. En dat alles in een besloten omgeving, dus exclusief voor leden.

Krijg ik levenslange toegang?

Ja. Of in ieder geval: voor wat "levenslang" waard is. Laten we eerlijk zijn, levenslang of lifetime is niet echt heel realistisch of concreet. Wie kan dat nu echt garanderen?

Wat je krijgt is de garantie dat je toegang hebt tot de cursus zolang de Optimus Online Academie online staat. En als het aan mij ligt is dat minstens tot 2043 (omdat ik dat jaar 70 word, wat nu heel oud lijkt en dan misschien heel anders voelt ;-) ). 

Kan ik mijn geld terugvragen?

Nee. Bij digitale producten als online cursussen krijg je direct toegang en dat betekent dat er geen controle is op wat je ervan gebruikt hebt. Ben je niet tevreden, dan mag je altijd contact met mij opnemen. Sterker nog, ik zou niet anders willen. Laat me zo duidelijk mogelijk weten waarom je niet tevreden bent, bijvoorbeeld door aan te geven wat jij mist, en we vinden altijd een oplossing.

Ik ben er alleen wel zo zeker van dat de kennis die je opdoet vele malen meer waard is dan de investering die je doet. Tot nu toe heb ik nog nooit iemand gehad die ontevreden was.

Hoe weet ik zeker dat ik leer wat ik wil leren?

Eigenlijk komt het op hetzelfde neer als de vraag "Kan ik mijn geld terugvragen?" De kans dat de cursus niet aan jouw verwachtingen voldoet is klein. Eigenlijk hoor ik alleen maar dat de verwachtingen (meer dan) voldaan zijn als ik mijn trainingen geef.

Om er zeker van te zijn dat de cursus echt is wat je ervan verwacht, mag je me altijd vragen stellen voor je besluit de cursus te volgen. 

Op naar meer en beter betaalde vertaalopdrachten

Ik ben ervan overtuigd dat jij als vertaler met passie voor je vak plezier gaat halen uit vertalen voor SEO wanneer je SEO echt snapt. Dat gaat zeker gebeuren als je deze cursus hebt gevolgd.


Zo krijg je niet alleen meer plezier in je werk, maar haal je ook meer vertaalopdrachten voor websites binnen, waarvoor je ook nog eens beter betaald krijgt. Want jouw SEO-kennis is geld waard, het verdient zich terug. 


Op naar meer en beter betaalde vertaalopdrachten!

   |     |      |   

Optimus Online