Hoe haal je als MKB-onderneming je omzet binnen? Enkel je zaak openen is niet voldoende. Advertenties zijn al gauw met hagel schieten, omdat je bij een grote doelgroep terechtkomt, waarvan het grootste deel geen interesse heeft in jouw product of diensten. Met online marketing bereik je veel gerichter je doelgroep. En het kost je minder, voor meer resultaat.

MKB en online marketing: kan dat wel?

Er zijn ondernemers die denken dat online marketing niet voor hen weggelegd is. In 2013 rapporteerde Emerce dat het MKB nog weinig aandacht had voor online marketing. Maar zelfs met een klein budget is er nog veel mogelijk. Juist het continu bijhouden en verbeteren van je website levert uiteindelijk resultaat op. En in offline marketing moet je blijven investeren. Ik geloof in een mooie combinatie van offline en online, en vertel je natuurlijk graag de voordelen van online marketing.

Voordelen van online marketing voor MKB

Online marketing heeft een aantal voordelen ten opzichte van offline marketing. Voordelen die zeker ook voor MKB-ondernemingen interessant zijn. Wellicht wel interessanter dan offline marketing:

  1. Online marketing maakt resultaten meetbaar: omdat je kunt traceren waar bezoekers vandaan komen, kun je meten hoeveel effect je online marketinginspanningen hebben. Zowel het aantal klikken als de uiteindelijke omzet die een campagne oplevert kun je meten.
  2. Betalen per bezoeker, niet per bereik: adverteren gaat online vooral per klik, en dus per bezoeker naar je website. Bij adverteren in print betaal je voor de oplage; het bereik. Maar dat bereik zegt nog erg weinig, hoeveel mensen zien je advertentie en hoeveel ondernemen werkelijk actie?
  3. Doelgroep kun je heel nauwkeurig targeten: met online advertenties kun je de doelgroep heel gedetailleerd specificeren. Hierdoor betaal je niet voor vertoning aan een doelgroep die helemaal niet in jou geïnteresseerd is.
  4. Goede SEO is een relatief goedkope vorm van marketing: voor een advertentie betaal je voor het opmaken, de plaatsing en dan heb je eenmalig bereik, je artikelen en pagina’s op je website bereiken je doelgroep zolang ze online staan.

Zet je Adwords-budget in voor SEO

Er zijn genoeg verhalen van MKB-ondernemers die een aardig budget steken in Adwords. Gek genoeg hebben ze dan geen budget om hun organische vindbaarheid te verbeteren. Bedenk je dan dat SEO een strategie is voor de langere termijn en dat je met online adverteren enkel zichtbaar bent zolang je budget dat toelaat.

Letterzaken begon als tekstbureau. De details zal ik je besparen, maar in korte tijd is gebleken dat online marketing beter bij mij past. Ik begrijp heel goed dat online marketing een term is die niet direct voor iedereen duidelijk is. En er bestaat ook nog verschil in interpretatie van de uitdrukking.

Van tekstbureau naar online marketing

Vanaf het begin is de insteek van Letterzaken geweest om goede teksten te schrijven die de doelgroep aanspreken. Verder is de vindbaarheid van de teksten in de zoekmachines een speerpunt. Als je een site hebt, wil je uiteraard gevonden worden in Google. Hiervoor is de inhoud van groot belang. Content dus. Kort gezegd houdt content marketing in: de juiste inzet van tekst en beeld op internet. Dat kan op je website zijn, of op sociale media.

Wat heb jij aan Letterzaken?

Voor je beslist of je met ons in zee gaat, is het goed om de keuze te maken of je de tijd hebt om zelf je online marketing op te pakken of dat je het wilt uitbesteden. Besteed je het uit, dan zit je bij ons goed voor:

Zelf doen? Ook prima, Kies een training:

Ik help zzp’ers en kleine ondernemers om hun doelgroep te bereiken. Naast een groter bereik werk ik ook aan commercieel resultaat, zodat je aan mij meer geld overhoudt dan je aan me besteedt.