Hoe ziet een goede homepage eruit? 7 tips voor een succesvolle website
De homepage van je website is cruciaal voor de argeloze bezoeker. Die komt binnen op je website en wil weten wie je bent, wat je te bieden hebt en of deze bij jou vindt wat die zoekt. En daar gaat het bij veel homepagina’s nog mis. Homepagina’s zijn vaak onduidelijk, met te veel of juist te weinig informatie, waardoor veel potentiële klanten afhaken. Kijk mee wat er zoal misgaat en vooral: ontdek hoe jij het beter kunt doen om meer resultaat te halen met jouw homepagina.
-Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 25 mei 2017 en geüpdatet en opnieuw gepubliceerd op 16 september 2021-
De homepage: jouw digitale bedrijfsentree
De homepage (of in gewoon Nederlands ‘homepagina’) is wat mij betreft de digitale entree of digitale etalage van jouw bedrijf. Veel mensen komen daar binnen en willen direct een indruk hebben van wie je bent en wat je voor ze kunt betekenen. Je ontvangt ze daar, om ze van daaruit door te leiden naar de volgende belangrijke afdelingen (pagina’s) op de digitale versie van jouw bedrijf: jouw website.
Laat niemand met vragen zitten
Op die eerste pagina komt jouw bezoeker binnen om zo snel mogelijk te weten wat jij hem te bieden hebt. Hoe help je jouw bezoeker om dat te bereiken? Ieder onderdeel op je homepagina draagt daaraan bij. Dus vraag je bij alles af wat het toevoegt voor jouw mogelijke klant. En waar je dan aan de ene kant niet genoeg over je bedrijf kunt laten zien, wil je er ook voor zorgen dat het behapbaar blijft. Hieronder 4 fouten die ik erg vaak tegenkom op homepagina’s.
4 veelvoorkomende valkuilen
Ik zie 4 verschillende veelvoorkomende valkuilen op homepagina’s:
- Te veel tekst;
- Te weinig tekst;
- Te veel focus op design;
- Onduidelijk menu/hamburgermenu.
Eerder noemde ik dit nog ‘grote fouten’, maar daar moet ik op terugkomen. Met deze dingen hoeft niet per se iets mis te zijn. Alles is een keuze en als je er een echt goede onderbouwing voor hebt, valt die keuze te verdedigen. Althans, mits je ook openstaat voor een kritische tegenwerping. Er zit wel een fors risico aan deze 4 valkuilen, die ik je graag toelicht.
Gelijk een mooi voorbeeld. Heb jij enig idee van wat voor bedrijf deze homepagina is? [SPOILER ALERT] Het is een tekstschrijver. Had jij dat direct door?
Te veel tekst op je homepagina
Veel organisaties en ondernemers zijn geneigd om direct hun hele verhaal op hun homepage te zetten. Maar vraag jezelf eens af: komen je bezoekers om gelijk een heel verhaal te lezen? Er zullen uitzonderingen zijn, maar de meeste bezoekers willen eerst weten wat je te bieden hebt voordat ze hele lappen tekst gaan lezen. En daar is je homepagina dus niet de plek voor. Presenteer je bedrijf, maar houd het beknopt. In een etalage krijg je ook niet alle productinformatie, als je meer wilt weten ga je de winkel in.
Zo werkt het op een website ook: presenteer kort en bondig (een selectie van) je aanbod en zorg dat wie geïnteresseerd is naar de specifieke pagina gaat om daar meer te lezen.
Zou jij alles lezen op deze homepagina?
Te weinig tekst – ook dat kan …
Het andere uiterste is natuurlijk te weinig tekst. Wanneer je alleen maar visueel maakt wat je doet, is dat ook niet voor iedereen direct duidelijk. Soms zijn iconen of afbeeldingen voldoende, meestal heb je tekst nodig. Met te weinig tekst help je jouw bezoeker ook niet verder. Niet alles is in beeld te vatten, en beeldmateriaal kan ook andere associaties of interpretatie opleveren, dus is tekst vrijwel altijd nodig ter verduidelijking.
Maar wat is dan de juiste hoeveelheid tekst?
Wat is de juiste hoeveelheid tekst op de homepage?
Niet te veel tekst, niet te weinig tekst, wat is dan wel goed? Op een homepagina houd je het het liefst zo kort mogelijk, zonder dat het onduidelijk wordt. Bedenk voor jezelf wat het belangrijkste is om direct te laten zien. Geef dan niet direct alle informatie, maar zorg dat je jouw bezoekers prikkelt om meer te lezen. Je leidt ze dan naar een specifieke pagina zoals een product- of dienstenpagina. Gebruik dan een opvallende button met een call to action, of een goede ankertekst.
Laat daarom jouw belangrijkste producten en/of diensten op je homepagina zien; je hoeft daarbij niet direct alles te tonen. Een winkel kan ook niet alle producten in de etalage zetten. Zorg er in ieder geval voor dat duidelijk is wat je bezoekers zoal bij jou kunnen vinden. Licht het waar nodig kort toe, en zorg dat ze direct door kunnen naar de pagina’s waar ze meer informatie vinden.
Enig idee wat dit bedrijf doet? Ga jij moeite doen om hier verder te klikken zo?
Te veel focus op design
Vooropgesteld: vormgeving is belangrijk. Een goed vormgegeven website straalt professionaliteit uit. Het design zelf is alleen geen doel op zich. Design staat in dienst van de doelen van jouw website. Toch slaan webdesigners soms te veel door in de vormgeving.
Sliders, enorme headerfoto’s of video-achtergrond
Wanneer je een pure vormgever aan het werk zet om jouw website te ontwerpen, is de kans groot dat beeld een belangrijke plek inneemt op de homepage. Soms is dat goed, maar kijk met name uit met:
- Sliders/carrousels
- Enorme headerfoto’s
- Video-achtergrond/hero movies
In de meeste gevallen dienen deze dingen vooral het doel om jouw homepage “mooi” te maken. “Mooi” is niet de reden om iets te doen. Niet voor een website die geld moet opleveren in ieder geval. In dat laatste geval is het zelfs potentieel dodelijk voor je conversie, omdat het beeld kostbare ruimte in beslag neemt en je websitebezoeker daarmee niet snel komt waar deze echt moet zijn.
Wat zegt deze foto in de slider over het bedrijf? En: wat voegt het toe aan de tekst die erbij staat?
Sliders zijn slecht voor je conversie
Er zijn veel onderzoeken gedaan naar het effect van sliders (carrousels) op je conversie. Vrijwel al deze onderzoeken wijzen uit dat sliders slecht zijn voor je conversie. Een duidelijk onderzoek hierover vind je bij AG Consult: Wat werkt beter: caroussel of statische banner? En ja, ik denk dat er wel situaties zijn waar in een slider/carrousel passend is. Wil je toch een carrousel op je homepage, moet je het natuurlijk helemaal zelf weten. De belangrijkste vraag die je jezelf daarbij moet stellen is: wat voegt het toe voor mijn bezoeker?
Je bezoeker wacht niet tot ik al jouw carrousel-foto’s heb gezien
Bedenk jezelf ook hoe groot de kans is dat je bezoekers alle foto’s uit je carrousel zien. Of denk je echt dat iedereen wacht tot ze al die foto’s in je carrousel voorbij hebben zien komen? Hoe vaak wacht jij op een website tot dat je al die foto’s hebt gezien?
De slider gaat vaak te snel
Heel irritant: ben je net de tekst op de foto aan het lezen, komt de volgende foto alweer. Herkenbaar? Dat gebeurt heel vaak. De slider gaat dan te snel, waardoor je niet de kans krijgt de tekst te lezen of zelfs op de button te klikken. Stel je de slider langzamer in, dan weet je zeker dat de meeste bezoekers niet alle afbeeldingen uit de carrousel te zien krijgen. Als dat al zou gebeuren.
Hero movies: bewegend beeld op de achtergrond
Deze ken je vast ook al: de hero movie. Bewegend beeld op de achtergrond. Een video, vaak met mensen die iets aan het uitvoeren zijn. Maar waarom? Wat voegt het toe? Heb jij ooit weleens zo’n hero movie helemaal afgekeken en gedacht: “nou, dat was me even duidelijk”? Of dat je het beeld bekeek en daarna weer door ging met waar je voor kwam? Vast niet. Je aandacht wordt getrokken door dat bewegende beeld en daardoor ben je afgeleid en is de kans zelfs groot dat je kwijt bent waar je nu ook alweer voor op deze website kwam.
Een hero movie op de homepage. Mooi gemaakt, maar snap jij wat de boodschap is?
Het belangrijkste argument: bewegend beeld leidt af
Je bezoeker is ongeduldig en wil snel daar naartoe waarvoor deze op jouw website komt. Bewegend beeld trekt de aandacht en dat lijkt misschien goed, maar het leidt daarmee af van waar het om draait: to the point komen. Gebruik daarom liever één statisch beeld waarmee je in 1 klap iets van jouw onderneming laat zien.
Weg dus met die wisselende foto’s
Die steeds wisselende foto’s werken vrijwel nooit op de juiste manier voor je bezoeker. Te langzaam, te snel, noem het allemaal maar op. Weg ermee. Kies liever voor:
- Wisselen van headerfoto zodra een pagina laadt
- Een statische headerfoto
- Een header zonder foto
Wil je toch echt regelmatig een andere foto in je header laten zien, dan is het wisselen van headerfoto zodra een pagina opnieuw laadt de beste optie. Het risico is hierbij wel dat je bezoeker nou net niet die boodschap te zien krijgt die deze misschien net over de streep trekt. Kies liefst gewoon 1 beeld met 1 boodschap, dat is in je marketing- en communicatiestrategie ook wel het beste.
Gebruik ook geen enorme headerfoto’s
Je kreeg al het advies om een statische headerfoto te gebruiken of headerfoto’s bij het opnieuw laden te wisselen. Gebruik verder ook geen enorme headerfoto’s die het volledige beeldscherm vullen. Je kunt het het mooi vinden , maar vraag je ook hierbij weer af wat het toevoegt voor jouw bezoeker.
Let wel: het laatste wat ik wil is dat iedere website er vrijwel hetzelfde uitziet. Neem dan ook vooral niet klakkeloos alles over wat jouw concurrent doet. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat je het je bezoeker zo makkelijk mogelijk maakt. Dat doe je door in ieder geval rekening te houden met de internetconventies, zoals:
- Een duidelijk hoofdmenu op de desktopversie van je website
- De volgorde van de onderdelen in je hoofdmenu
- Links herkenbaar door onderstreepte blauwe tekst
En probeer vooral niet te creatief te zijn. Hoe creatiever je bent, hoe groter het risico dat veel bezoekers het niet snappen. Niet iedereen heeft hetzelfde creatieve brein, dus maak het gewoon zo duidelijk en makkelijk mogelijk.
Hoe duidelijk is deze homepage en hoe draagt die loeigrote headerfoto eraan bij?
Duidelijk hoofdmenu op desktop
Het hoofdmenu moet duidelijk zijn, daarmee kun je dus niet te creatief zijn. Bekijk dit hoofdmenu bijvoorbeeld eens:
Snap jij dit menu? Welke icoon is volgens jou bedoeld voor contact opnemen?
Ook een hamburgermenu als hoofdmenu op de desktopversie van jouw website helpt niet echt. Dat hoef ik jou natuurlijk niet te vertellen, want jij hebt natuurlijk mijn artikel over het hoofdmenu van je website al gelezen :)
Een concreet voorbeeld
Met toestemming van de onderneming, heb ik LabelPlaza hieronder als voorbeeld. Dit voorbeeld is uit 2017, er kan inmiddels wat aan veranderd zijn. We nemen de homepage even door op basis van een sceenshot:
Wat je ziet is een op het eerste oog beknopte homepagina. Toch vragen veel dingen je aandacht. Zo staan er 2 menu’s: zowel een topmenu als een zijmenu, wat het er niet duidelijker op maakt. En die duidelijkheid krijg je ook niet, want je ziet dat ze ‘Producten’ en ‘Diensten’ aanbieden. Verder staat er iets over RFID op de homepage. Maar wat ze nu echt doen?
Wat is die download?
Verder zie je een foto met een aantal dingen erop, waarvan ik in ieder geval niet kan ontwaren wat het allemaal is; een dame die ongetwijfeld niet de telefoniste bij het bedrijf is (ik heb haar al eens vaker op een website gezien) en een enorme downloadknop. Het vraagt allemaal aandacht, maar biedt weinig duidelijkheid. Want waar is die downloadknop voor? Dat staat er namelijk niet bij. Waarom zou je op die knop drukken als je niet weet wát je downloadt?
Overbodige onderdelen in footer
In de footer wordt iets gedaan wat soms slim is, maar in dit geval overbodig. Alles uit de twee menu’s wordt herhaald, terwijl je niet eens hoeft te scrollen om onderaan de pagina te komen. Die menu-items staan dus 2 keer in beeld. En aan de sitemap heeft de bezoeker niks. Het hoofdmenu en de interne links moeten de bezoeker door de website leiden. Een bezoeker doet meestal niks met de sitemap.
7 tips voor een succesvolle homepage op jouw website
Mede op basis van bovenstaande, een 7-tal tips om jouw website succesvol te beginnen met een goede homepage:
- Design staat in dienst van de bezoeker;
- Kies daarom zo weinig mogelijk bewegende elementen;
- Maak tekst kort genoeg, maar wel zo dat er voldoende informatie in staat;
- Maak je website persoonlijk, begin al op je homepage;
- Kies voor een goede balans tussen tekst en beeld;
- Bied zo snel mogelijk duidelijkheid;
- Gebruik een duidelijk hoofdmenu.
Zo. Jij kan aan de slag. Of heb je eerst nog vragen of opmerkingen? Laat ze hieronder achter en ik reageer altijd.
Of je SEO nu interessant vindt of er helemaal geen interesse in hebt, als je een website hebt, heb je er nu eenmaal mee te maken. Juist omdat ik het leuk vind, schijf ik er graag en vaak over en uit reacties blijkt dat het zelfs mensen met een aversie tegen zoekmachine-optimalisatie helpt.
Begonnen in 2012 met het idee webteksten te schrijven, ben ik me steeds verder gaan verdiepen in SEO en het daarmee verbonden CRO (conversie-optimalisatie). In al mijn artikelen help ik je jouw website te verbeteren om er zo meer omzet uit te halen. Wedden dat je het nog leuk gaat vinden ook?
Helder artikel, wederom. Bedankt!
M.b.t. de (te) grote headers, welke je afkeurt (begrijpelijk in veel gevallen). Toch heb ik in een nieuwe versie van mijn website (nog in staging) gekozen voor grote headers om z.s.m. het ‘afwijkende’ karakter van een kleinschalige accommodatie te kunnen laten zien (soort kamperen bij de boer). Zou je het dan alsnog afraden?
De vraag is of het echt wat toevoegt voor je bezoeker. En of jij daarmee je doelen bereikt. Of eigenlijk: of je bezoeker zijn doel bereikt. De eerste foto en de blauwe, zo tegen het einde van het artikel, zijn volgens mij prima voorbeelden van wanneer het niet werkt. Ze zijn beide niet duidelijk, én het is niet duidelijk dat er nog iets onder staat. Het is bewezen dat dit ten koste gaat van het scrolgedrag. Men scrolt dus niet of nauwelijks naar beneden, omdat het lijkt alsof er niks onder staat. En omdat het niet duidelijk is wat we hier vinden. De klant haakt dan ook snel af.
Dus: bied jij wel duidelijkheid en weet je bezoeker dat er nog wat onder staat? Dan zou je het kunnen overwegen. Bedenk je wel dat je de ruimte van die grote header ook kunt gebruiken om je klanten al meer te laten zien. Als je mijn homepage bekijkt, zie je dat ik direct onder de blauwe header een drietal diensten aanbied. Toen dit ontwerp van mijn website net live was, was die header veel groter (hoger). Daardoor vielen die diensten weg. Ondanks dat ik die hogere header mooier vond, heb ik ‘m toch laten verkleinen, omdat ik weet dat die grote header weinig toevoegt en mijn belangrijkste diensten juist naar beneden drukte.
Een mooie foto is prima, maar moet het zo groot en hoe kun je daar dan nog meer duidelijkheid bij verschaffen, zodat je aanbod niet verzuipt, zoals de hiervoor genoemde voorbeelden?
Bedankt voor het delen van deze tips Nathan! Je website is er uiteraard voor de bezoeker, maar vergeet ook niet dat de website een logische structuur moet hebben voor de zoekmachines. Je wilt namelijk wel dat je mooie website gevonden wordt.
Dank je wel voor je reactie Jolien. Er zijn natuurlijk veel andere factoren die een rol spelen. De focus van dit artikel is echter het ontwerp van de homepagina. En de structuur wordt daarbij deels aangestipt door het menu onder de aandacht te brengen. De complete websitestructuur is weer van een heel andere orde en heeft niet direct iets met de vormgeving van de homepagina te maken.
Heel duidelijk en leerzaam artikel. Ik ben ondertussen bij twee mensen geweest voor mijn website wat aan te passen en ik vraag om mijn website rustig te maken omdat het over een cursus massages gaat. En telkens gebruiken ze grote bewegende beelden. Zelfs ook de tweede persoon die ik aansprak deed net hetzelfde…Ik had nochtans gezegd dat ik dit niet wilde. Ik ben heel blij dat ik hier iemand vind die dat bevestigd. Ik vind het niet mooi en ik vind het heel dominant overkomen. Als ik zelf zit te googlen en ik krijg dit soort grote bewegende beelden ben ik direct weg. Ik vergelijk mezelf hoe ik zou reageren.
Wat voor soort teksten moet ik dan vooral op de homepagina dan zetten? ja mij voorstellen wat ik doe en wat ik aanbied? Dus de WIE WAT en WAAROM op homepagina zetten ?
Allereerst dank voor je complimenten Nancy. Precies dat wat jij aangeeft is mijn doel :-)
Om op jouw vraag terug te komen: afhankelijk van wat jouw aanbod nu precies is, zou je de diverse massages kunnen tonen. Als dat afhankelijk is van de klant, dan wellicht inzetten op een informatie-aanvraag. En vooral duidelijk maken wat ik aan jou heb en waarom ik specifiek bij jou moet zijn voor een massage. Wat bied jij dat jou zo uniek maakt? Kort, krachtig en zodanig dat iedereen makkelijk en snel doorgaan naar een voor hen belangrijke pagina.
Bedenk dus wat de bezoekers zouden willen/moeten weten en welke keuzes ze dus maken vanaf de homepagina. Grote kans dat je dat nu nog niet weet en pas over enkele maanden of zelfs jaren beseft wat nu de logische ‘routing’ is. Daar ben ik nu ook pas achter hoor ;-)
Beste Nathan,
Dank voor je heldere uitleg. Ik heb een vraag. Ik ben bezig met de structuur van een nieuwe website. Als onderneming hebben we een viertal projecten waar we de bezoeker van de site voor willen werven. Nu heb ik die 4 projecten allemaal een eigen ‘tab’ (ouderwets woord! ;-)) gegeven bovenaan de pagina. (Dus: in de menustructuur) Zodat ik kan uitleggen waar ze over gaan en hoe het werkt etc.
Mijn vraag: zou jij op de homepage ook al linken (door middel van een foto en korte tekst) naar die projecten? Zodat de bezoeker direct ziet wat we bieden? Of is dat dan dubbel?
De vraag stellen is ‘m beantwoorden in dit geval, denk ik ;-) . Ga hiervan uit: helpt het de bezoeker volgens jou?
En kijk ook gerust naar andere websites hoe die dat op hun homepagina doen. Zoals bijvoorbeeld die van mij :-).
Goedenavond Nathan,
Allereerst wil ik u bedanken voor bovenstaande informatie. Een helder verhaal met veel goede tips. Het enige wat ik mis is het volgende; onlangs had ik een hevige discussie over de homepagina van lokale nieuwswebsites bij mij in de buurt(https://nieuwkoper.nl en https://www.rebonieuws.nl). Hoewel deze natuurlijk het actuele nieuws moeten verslaan, ben ik benieuwd naar jouw mening voor redactionele homepages. Zou jij bijvoorbeeld gaan voor tóch een stuk informatieve uitleg over de site, of is dit een ander verhaal bij dit typen websites?
Ik hoor het graag, alvast bedankt voor je reactie!
Johan
Terechte vraag Johan. Mijn focus is natuurlijk op websites die iets moeten opleveren, websites voor met name bedrijven en ondernemers dus. Wel staat wat mij betreft 1 punt altijd voorop: duidelijkheid. Waar ben ik terechtgekomen en wat heb ik hieraan? Bij De Nieuwkoper is dat redelijk duidelijk, al kan ‘Het laatste nieuws uit Nieuwkoop’ wat mij betreft iets groter, zodat het voor iedereen makkelijk leesbaar is.
Bij ReBo Nieuws kost het mij meer moeite om te ontdekken dat het gaat om nieuws uit de gemeente Bodegraven. Bij ‘Voor en door bewoners’ rijst namelijk de vraag “Bewoners van wat?” Toevallig staat er een advertentie van Primera Bodegraven op het moment dat ik de homepagina bezoek, waardoor ik na enige tijd concludeer dat het om (gemeente) Bodegraven gaat.
In beide gevallen is het voor mij wel duidelijk dat het om lokale nieuwswebsites gaat. Dan is de vraag hoeveel bezoekers meer willen weten over hoe dit tot stand komt. Een Colofon of een ‘Over’-pagina zou daar wel aan bijdragen. En gezien de ontwikkelingen omtrent nepnieuws zien we ook dat transparantie en betrouwbaarheid wel belangrijke punten zijn, waar een colofon dan wel ‘Over’ een bijdrage aan leveren.
Is dit het antwoord waar je naar zocht?
Ha Nathan,
Wederom een helder en nuttig artikel. Echter ben ik er nog niet. Ik merk dat als ik een website oplever voor een klant die net begint, er veel ‘over ons’ staat. Maar als ze na een paar jaar de site willen verfrissen, er vooral producten en diensten worden genoemd. In diverse gevallen was de homepage eerst een over-ons pagina en wordt het naderhand een webshop. Eerlijk gezegd heb ik vaak moeite met het vinden van het doel van de homepage.
Dank voor het compliment, altijd fijn.
Jouw probleem is heel herkenbaar. Dat komt omdat starters zelf ook nog lang niet alles weten. Pas gaandeweg komen ze achter wat hen onderscheidt en wat echt werkt. Dat is dus ook niet erg. Aan de ene kant is het aan de professionals die zij inschakelen om ze zoveel mogelijk te begeleiden en helpen om er het beste neer te zetten wat er op dat moment mogelijk is, aan de andere kant is het onvermijdelijk dat je op een gegeven moment de boel (al dan niet deels of grotendeels) gaat omgooien op basis van verandering in het bedrijf of nieuwe inzichten.
Zo zal het velen vergaan (zijn) en zo is het mij ook vergaan. Als je mijn homepagina door de jaren heen ziet, zie je ten eerste een enorm verschil tussen de allereerste en de latere (tweede) versie, daarna dat ook de tweede versie verder geëvolueerd is. Doe je best om de klant uit te vragen en ze aan het denken te zetten en help ze door goed onderbouwde adviezen te geven. En ze ook mee te geven dat het niks meer dan logisch is dat het uiteindelijk weer eens zal veranderen.
Hai Nathan,
Leuk artikel en zo herkenbaar. En goed om te lezen dat jij bewegend beeld op een homepage afraad. Dit zijn zeer waardevolle tips. Wanneer ik naar een website kijk (ik help mkb bedrijven met online groeien) kijk ik vooral ook naar wat er wel staan aan tekst.
Want die tekst die er staat, mag dan ook zeker wel wervend zijn / verleiden. In mijn optiek gaat het er dan vooral om om de ‘problemen’ van de bezoekers te benoemen, uit te leggen waarom dit zo is en dan aan te geven hoe het ook kan… jouw pitch met een mooie call to action.
En wat fijn is aan een homepage, is dat ie lekker standaard is opgebouwd. Zodat nieuwe bezoekers (en daar gaat het vaak om) intuitief snappen hoe je homepage / website werkt.
Groetjes,
Marco
Fijn deze reactie Marco, dank je wel. En helemaal eens ook met een lekker standaard opbouw van een homepagina. Maak het je bezoeker niet te moeilijk. Wat ik dan ook heel slecht vind is een enorme beeldvullende headerfoto. Zonde van de ruimte én niet iedereen zal direct weten of begrijpen dat je kan/moet scrollen omdat daar nog wat onder staat. Gemiste kans, denk ik dan.
Natuurlijk wil je een unieke uitstraling en daarom zijn mensen geneigd om creatief te worden, want je wilt anders zijn dan anderen. Maar als dat afwijkt van de norm, zeker als dat flink afwijkt, sla je de plank mis en loop je naast bezoekers vooral ook klanten mis.
Fijn dat een ervaren en gewaardeerde collega er ook zo naar kijkt :-)
Hi Nathan, dank hiervoor. Welke website(s) voldoet naar jouw mening aan alles wat je hierboven hebt geschreven? Oftewel: wat vind jij ijzersterke websites?
Goede en terechte vraag Jennifer. Als ik eerlijk ben kom ik echt maar weinig ijzersterke websites tegen. Veel bedrijven dan wel websitebouwers laten zich toch te vaak weer verleiden tot het gebruik van “hippe” nieuwe dingen, zoals bewegende animaties, achtergrondvideo’s en beeldvullende headers. Een aantal op een rijtje (vooral uit mijn eigen vakgebied), met eventuele kanttekeningen:
Ben benieuwd of je hier wat aan hebt en of je hier ook zelf nog wat van vindt :-)
Dank voor je snelle reactie! Ik ben zelf een luxe brand aan het opzetten (champagne), waarbij beleving erg belangrijk is. Ken je goede websites die zowel luxe uitstralen als gebruiksvriendelijk zijn?
Dank je wel voor jou goede tips, ben gelijk aan het werk gegaan.
Homepage ziet er wat mijn betreft overzichtelijk uit volgens jou richtlijnen.
Nogmaals bedankt!
Jij bedankt voor je mooie reactie Dave, supertof!