Hoe controleer je de betrouwbaarheid van een website?

Oplichting op internet is helaas aan de orde van de dag en met de groei van het internetgebruik wordt dat risico alleen maar groter. De kans dat je ergens ingeluisd wordt is heel groot, of het nu op online platformen is, of op kennelijk betrouwbare websites of webshops. Daarom is het zaak de betrouwbaarheid van een website goed te controleren. Voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen.

NB: Vragen per telefoon of mail over betrouwbaarheid van websites kan ik niet beantwoorden. Dit artikel geeft voldoende handvatten om zelf je conclusie te trekken. Daarnaast is vind je onderaan dit artikel een handige checklist met punten. Heb je alle punten nagelopen en twijfel je nog? Wees dan echt op je hoede.

-Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 15 mei 2014 en herschreven, geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd op 13 januari 2022-

Het internet is een machtig medium, zowel in positieve als negatieve zin. Het biedt enorm veel mogelijkheden, geeft enorme vrijheid en is een bron aan informatie. Alleen is niet alle informatie even betrouwbaar, omdat iedereen er alles kan publiceren. En ook niet iedere website is betrouwbaar. Want een website is nog altijd anoniemer dan een straatadres. Zeker wanneer je ergens geld gaat uitgeven is het zaak om te weten of er een betrouwbare partij achter de website zit.

Hoe controleer je wie er achter een website zit?

Hoe vaak zoek jij op een website naar de werkelijke identiteit van een bedrijf? Wie werken er, waar zitten ze, wat is hun geschiedenis? Misschien ben ik een van de weinigen die ook erg geïnteresseerd is in de geschiedenis van een bedrijf. Toch zegt dat wel wat, zeker wanneer een bedrijf heel groot lijkt op hun website. Let vooral op jouw eigen gevoel bij een website wanneer je deze bezoekt:

 • Hoe doet het bedrijf zich voor?
 • Zie je foto’s van reële situaties of iets wat werkelijk bij het bedrijf past? Of zijn het heel anonieme foto’s, mogelijk zelfs heel erg Amerikaans qua uitstraling en is het heel waarschijnlijk dat de knappe telefoniste met de schitterend witte tanden niet Nederlands is? Transparantie is niet zeggen dat je transparant bent, maar het bewijzen door transparantie toe te passen. “Leuk allemaal wat je daar vertelt, maar waar moet ik nu op letten?”
Betrouwbaarheid website controleren - transparant

Ironisch: de website waar dit op stond was verre van transparant.

NB Waar ‘website’ staat, mag je natuurlijk ook ‘webshop’ lezen. Een webshop is een website, met als belangrijkste eigenschap dat een webshop directe verkoop als voornaamste doel heeft.

Waar moet je op letten?

Er is een aantal punten waar je op moet letten om de betrouwbaarheid van een website te checken. Let bijvoorbeeld op:

 • Vermelding van een bezoekadres
 • Meerdere mogelijkheden om contact op te nemen: telefoon, e-mail, adres
 • Foto’s van medewerkers of eigena(a)r(en) van het bedrijf
 • KVK-gegevens van het bedrijf op de website
 • Keurmerken of logo’s van organisaties waar het bedrijf bij aangesloten is
 • Referenties van klanten
 • Recensies online

Als je deze punten hebt gecheckt en je twijfelt nog steeds, dan heb je nog wat opties. Die opties kun je trouwens ook direct inzetten zonder bovenstaande punten eerst te checken. Eerst nemen we bovenstaande punten door, daarna krijg je de andere opties.

Vermelding van een bezoekadres

Een bedrijf moet fysiek bereikbaar zijn. Dus moeten klanten ook de mogelijkheid hebben om een bedrijf te bezoeken wanneer er niet op telefoon en/of e-mail gereageerd wordt. Daarom is het vermelden van een fysiek adres voor Nederlandse websites verplicht. En dat is dus geen postbus. Geen vermelding van een bezoekadres? Dan kun je al een eerste minpunt noteren voor de betrouwbaarheid van een website.

Meerdere mogelijkheden om contact op te nemen

Zoals hierboven vermeld, moet je een bedrijf snel kunnen  bereiken, bijvoorbeeld via e-mail en/of telefoon. Zijn er problemen om op te lossen, heb je vragen, wat er ook is, je moet het bedrijf kunnen bereiken. Alleen een contactformulier is dus niet voldoende. Heeft een website alleen een contactformulier, dan kun je je volgende minpunt noteren.

Foto’s van medewerkers of eigena(a)r(en) van het bedrijf

Zoals ik al aanhaalde, kom je nogal eens websites tegen met een nogal onpersoonlijke uitstraling. Dit zegt niet direct iets over de betrouwbaarheid, want grote bedrijven als banken, verzekeringen en dergelijke hoeven natuurlijk niet (al) hun personeel in beeld te brengen. De kans dat je een bank niet kent is natuurlijk klein en van dat soort grote ondernemingen kun je natuurlijk wel meer informatie achterhalen. Vooral voor bedrijven die je niet kent geldt dat je bij een website met zo’n anonieme uitstraling wel extra alert moet zijn. Controleer dan zeker een aantal van de andere genoemde punten.

Deze telefoniste kom je op wel héél veel websites tegen. Ja, een stockfoto natuurlijk.

KVK-gegevens op de website

In Nederland is het verplicht om je KVK-gegevens op te nemen in al je (elektronische) communicatie en andere uitingen. Dat geldt natuurlijk alleen als je te maken hebt met de website van een onderneming. Op een persoonlijke website hoeft dat dus niet. Nu hoeft het niet op iedere pagina van je website, zolang het maar gemakkelijk terug te vinden is. Als je veel moeite moet doen om een KVK-nummer te vinden, levert dat ook weer zo wat twijfels op.

Dat geldt natuurlijk voor alle relevante informatie over een bedrijf, zoals adresgegevens en andere informatie die voor jou als mogelijke klant relevant zijn. Hoe moeilijker het is om zaken te verifiëren op een website, hoe groter je twijfel wordt. En terecht, wat mij betreft.

En voor webshops geldt dat er sowieso een KVK-nummer op de website moet staan. Een webshop is een onderneming en hoort dus ingeschreven te zijn bij de KVK, waaruit weer volgt dat ze hun KVK-nummer op de webshop moeten vermelden.

Keurmerken of logo’s van organisaties waar het bedrijf bij aangesloten is

Keurmerken stellen eisen aan de bedrijven die deze keurmerken voeren, dus let zeker op keurmerken die een bedrijf voert. Toont het bedrijf gewonnen prijzen of logo’s van instanties waarbij ze aangesloten zijn? Controleer dan ook of een bedrijf werkelijk het keurmerk of logo mag voeren. Nog een interessant voorbeeld: zelf bedachte keurmerken. Ook deze kun je controleren door er eenvoudigweg op te zoeken op internet. Het logo hieronder kwam ik tegen en ik moest zelfs even lachen om het lef wat er uit de ondertitel straalt. Kun jij het ontcijferen?

beste keuze in de b2b keurmerk - Betrouwbaarheid van een website controleren

Het is heel klein en moeilijk leesbaar, er staat “Onderzoek op basis van zelfevaluatie” …

Referenties: ook elders online even checken

Tevreden klanten laten graag weten wat ze van een bedrijf vinden. Een betrouwbaar bedrijf toont graag referenties op zijn website. Het nadeel van dit soort referenties is dat een bedrijf selectief kan zijn in wat ze tonen. Gelukkig vind je ze ook elders, zoals op LinkedIn, de Facebookpagina of het Google Bedrijfsprofiel.

Recensies op andere platformen

Een bedrijf kan ook online recensies verzamelen op bijvoorbeeld TrustPilot, Klantenvertellen of Webwinkelkeur. Voor veel van dit soort sites wordt alleen wel een (vaak maandelijkse) vergoeding gevraagd van de deelnemende bedrijven, wat voor startende of kleine bedrijven een drempel is. Verwacht dus niet dat ieder bedrijf ook overal ingeschreven staat om recensies te ontvangen. Staan ze er wel, help ze dan door ook een recensie achter te laten wanneer je met het bedrijf zaken hebt gedaan.

Nog meer zekerheid? Check eigenaarschap van het domein

Ben je na bovenstaande checks nog niet helemaal zeker? Check dan wie de eigenaar van de website is. Voor de .nl-domeinnamen gegevens kun je terecht op de website van SIDN, voor andere TLD’s kun je terecht bij Domaintools. Soms krijg je dan geen concrete informatie, omdat iemand een andere naam gebruikt of de gegevens heeft afgeschermd. Je kunt je ook afvragen waarom dat is natuurlijk, zeker als er op de website zelf dus geen duidelijkheid over de website-eigenaar bestaat.

Alles gecheckt?

Heb je alles gecheckt en twijfel je nog steeds aan de betrouwbaarheid van de website? Bedenk je dan goed waarom dat is. Grote kans dat het terecht is. Vraag je af of je dan wel echt in zee moet gaan met deze partij.

Waarom heb ik het over de betrouwbaarheid van websites?

Ik mag me dan wel vooral met zoekmachine-optimalisatie bezighouden, goede websites in het algemeen vind ik heel belangrijk. In mijn vak kom ik regelmatig websites tegen waarbij ik de betrouwbaarheid in twijfel trek. Dus deel ik mijn kennis en ervaringen, om te voorkomen dat mensen te goeder trouw zijn en de dupe van frauduleuze praktijken worden. Doe er je voordeel mee en check een website goed voor je met een voor jou onbekende partij in zee gaat.

Download hier de checklist om zelf punt-voor-punt te controleren of je te maken hebt met een betrouwbare website.

Heb je vragen, opmerkingen of aanvullingen, laat het dan gerust weten in een reactie. Je krijgt altijd een reactie terug.

Website | + berichten

Of je SEO nu interessant vindt of er helemaal geen interesse in hebt, als je een website hebt, heb je er nu eenmaal mee te maken. Juist omdat ik het leuk vind, schijf ik er graag en vaak over en uit reacties blijkt dat het zelfs mensen met een aversie tegen zoekmachine-optimalisatie helpt.

Begonnen in 2012 met het idee webteksten te schrijven, ben ik me steeds verder gaan verdiepen in SEO en het daarmee verbonden CRO (conversie-optimalisatie). In al mijn artikelen help ik je jouw website te verbeteren om er zo meer omzet uit te halen. Wedden dat je het nog leuk gaat vinden ook?

41 antwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Dank je wel Pauline. Het valt mij op hoe makkelijk we met zijn allen nog bedrijven vertrouwen waarvan de website geen transparantie biedt. En dan achteraf moeten concluderen dat je je geld kwijt bent aan een slecht product, slechte service of wat dan ook.

   Transparantie is wat mij betreft uiterst belangrijk. Daarom zie je mijn foto gewoon op mijn site, heb ik alle contactgegevens gepubliceerd en ben ik dus open en eerlijk.

 1. Freek van Aerle
  Freek van Aerle zegt:

  Ik verkoop zonnebrillen en lenzen via mijn site. Rankings op het gebied van zonnebrillen zijn gestegen en rankings op het gebied van lenzen zijn gedaald. Enig idee hoe dat kan?

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Het is inderdaad tweeledig Freek, zowel om te checken of je eigen site hieraan voldoet, als goed checken voordat je met een bedrijf in zee gaat.

 2. Christo Cornelissen
  Christo Cornelissen zegt:

  Ik vond dit een goede en heldere uitleg en heel erg bruikbaar. Bedankt voor de informatie

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Dank voor je reactie Christo. Uiteindelijk gaat het precies om wat jij aangeeft: dat het bruikbaar is. Je hoeft het niet op alle punten met me eens te zijn, of niet alles te kunnen gebruiken, als je er maar iets uit kunt halen waar je wat mee kunt.

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Wil je hier meer over weten Richard? Is dat de bedoeling van de link?

  • gino
   gino zegt:

   Beste. zou graag weten of deze website echt is. Kan u mij helpen? *link verwijderd*

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Links naar websites worden niet meer toegestaan in de reacties. De reden is tweeledig:

   1. Dit artikel is meermaals voor dit soort verzoeken gebruikt, waarbij het er in voorkomende gevallen sterk op lijkt dat er enkel links worden vermeld voor linkbuilding. Dat is niet de bedoeling en voegt niets toe aan dit artikel.
   2. Wanneer je alle punten die worden genoemd in het artikel zelf gewoon checkt op een website, kun je veelal zelf de conclusie trekken. Twijfel je dan nog, dan zul je jezelf af moeten vragen waarom die twijfel er is. Grote kans dat dit voldoende aanleiding is om deze website of webshop met de nodige voorzichtigheid te betrachten.

   Alles wat je moet weten, staat in dit artikel.

 3. Sanne Dijker
  Sanne Dijker zegt:

  Hallo, ik wil heel graag Nike Air Max 87 Zwart/Wit kopen. Ze zijn normaal tussen de 120,-, maar heb ze opgezocht op google en vond een website *edit* [link verwijderd] ik zag ze daar staan voor 120,- maar dan met 54% korting dus ze zijn nu 55.- Ik wil ze zooo graag! Maar weet niet of ik de site kan geloven.. Ik heb geprobeerd om het te onderzoeken maar het lukt me niet. Kan iemand me helpen of zeggen of het een betrouwbare site is? Nogmaals bedankt voor het lezen hopelijk krijg ik snel goed nieuws te horen! M.V.G Sanne Dijker

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Hallo Sanne, ik heb de website snel bestudeerd, en zie genoeg redenen om te zeggen dat deze website onbetrouwbaar is. Lees de teksten, die in slecht Nederlands zijn opgesteld, er zijn geen contactgegevens te vinden en het e-mailadres is een Hotmail-account. Hier kopen is hetzelfde als je geld aan een willekeurig iemand geven, je bent het kwijt.
   De link is verwijderd, omdat deze website de aandacht niet verdient. Daarnaast zou het waanzin zijn mensen naar deze site te leiden, ook als ze al gewaarschuwd zijn.

 4. Jori
  Jori zegt:

  -URL verwijderd-
  Monclair
  Reban
  Louboutin
  Abercrombi
  Ralph lauren
  En nike alles aan -70%
  Zou dit echt materiaal zijn enof is deze site dan te betrouwen?
  Mvg Jori

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Heb je alle factoren die in het blog vermeld worden gecheckt? Dan heb je namelijk heel snel je antwoord voor dit soort websites.

   Heel simpel: op dit soort websites vind je vrijwel nooit een manier om direct contact te krijgen, behalve een contactformulier. Zelfs een telefoonnummer of retouradres is niet terug te vinden. Daarnaast is het e-mailadres vaak een e-mailadres dat niet gelinkt is aan de domeinnaam. Soms zelfs gewoon Hotmail of andere gratis provider. Ongeloofwaardig dus.

 5. Amber Ocak
  Amber Ocak zegt:

  Beste Nathan,
  Ik zou graag een nieuwe IPhone willen. Toen kwam ik bij de site Coolmix, een mooie site met leuke afprijzingen. Mijn vraag is nu of deze site wel echt betrouwbaar is!
  Groetjes Amber Ocak

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Hallo Amber, dank voor je bericht. Heb je zelf alle punten uit mijn artikel gecheckt? Dan weet je namelijk zelf al snel genoeg of deze site betrouwbaar is. Check ook altijd even het adres, wanneer dat op de website staat. Staat het er niet op, direct afhaken, want het is niet voor niets verplicht in Nederland om een bezoekadres op de website te vermelden. Google het adres en check welke bedrijven er op dat adres vermeld staan, kijk in Google Maps of je Google Street View kunt inschakelen, zodat je weet waar het bedrijf gevestigd is. Dan weet je vaak genoeg. Succes!

 6. Deborah
  Deborah zegt:

  Ik was op zoek naar scooter accessoires. Ik kwam uit bij deze website: vespalife.nl/default.asp
  Stond op dat het een onderdeel was van Siezenis tweewielers, na googlen, een bedrijf wat al 80 jaar bestaat in Nijmegen. Ik heb online geen negatieve vermeldingen gevonden en op de site ziet alles er goed uit. Bezoek adres, telefoonnummer, email adres, alles lijkt in orde dus heb er besteld. Nu ik een dag later met een vraag contact probeer te leggen krijg ik van een telefonische beantwoorder te horen dat ik contact op moet nemen met een andere firma. Die gebeld maar die heeft alleen de winkel en garanties overgenomen, niet de website. Nu is mijn enige optie te emailen naar het bedrijf, wat ik nu 2 keer heb gedaan met een aantal dagen ertussen, maar heb tot op heden geen antwoord ontvangen. Ik begin me nu erge zorgen te maken omdat ik al betaald heb en het voor mij een erg groot bedrag was. Zijn ze gewoon lui met het beantwoorden van emails of is dit echt foute boel?

 7. Nathan Veenstra
  Nathan Veenstra zegt:

  Hallo Deborah,

  Qua betrouwbaarheid van het bedrijf en de webshop ziet het er netjes uit, er is wat mij betreft geen reden om hieraan te twijfelen. Of het moet zo zijn dat er een andere partij misbruik maakt van de overname door Huisman eerder in 2015: https://web.archive.org/web/20160829053446/http://nieuws.nijmegenonline.nl/huisman-tweewielers-siezenis/
  Krijg je geen reactie meer, adviseer ik je om andere instanties in te schakelen, zoals bijvoorbeeld de consumentenbond.

  • Deborah
   Deborah zegt:

   Ik heb ondertussen reactie gehad en heb ook mijn bestelling ontvangen. Ze zijn niet echt makkelijk te bereiken (alleen per email), reageren al helemaal niet snel en duidelijk, maar uiteindelijk leveren ze wel, wat ook wel weer langer duurt dan wat je van de gemiddelde webwinkel gewend bent. Alsnog wil ik je bedanken voor je reactie!

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Blij dat het alsnog opgelost is Deborah. Wel is het zo dat een webwinkel wettelijk verplicht is om 2 snelle manieren te bieden om in contact te komen. Logischerwijs is dat telefoon en e-mail, maar ook fax (jazeker) of een chatbox vallen daaronder. Niettemin vind ik dat je dan ook echt wel snel een reactie moet krijgen, waarbij ik zelf binnen 24 uur een reële reactietijd vind. Daar voldoen ze bij lange na niet aan als ik jouw verhaal zo lees en dat vind ik dan een tegenvaller.
   Wel een betrouwbare partij, maar niet echt de dienstverlening die je mag verwachten, zou ik zeggen op basis van wat jij zo hebt ervaren.

  • Bonte Christophe
   Bonte Christophe zegt:

   Op 9 en 19 augustus twee orders geplaatst en vooraf betaald.
   Nog steeds geen levering en telefonisch niet te bereiken (antwoordapparaat). Ook geen reactie via mail…
   Die webshop zou verboden moeten worden!! De wetgeving wordt met de voeten getreden.

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Als er zaken niet gaan zoals beloofd, of zoals verwacht mag worden, zijn klacht.nl of Consuwijzer een mogelijkheid. Doe eerst alles om een oplossing te zoeken met het bedrijf en dien in het uiterste geval bij online portalen je klacht in.

 8. edwin
  edwin zegt:

  Goedenavond nath.

  ik vroeg me wat af me broertje is binnenkort jarig en hij wil graag een voetbal shirt ik was zo een beetje aan het kijken op internet en had dit gevonden. Adres:
  SoccerTerrace
  Wembley Stadium, Wembley, London HA9 0WS
  Telefoon:
  44 (0) 20 3286 5134
  Ik probeer reacties te achterhalen van mensen die het hebben ervaren ma kan niks vinden alleen dingen van het bedrijf zelfs zou u mischien teweten kunnen komen of het bedrijf te vertrouwen is. Want ik moet namelijk een buitenlandse overboeking doen!
  Mvg edwin

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Hallo Edwin,

   Ik zou mijn geld niet zomaar geven aan een partij die dat niet via Paypal of een andere gangbare betaalwijze aanbiedt. Hoewel er meerdere punten in orde lijken (contactgegevens staan online, site ziet er netjes uit), heb ik stevige twijfels.

   Ten eerste zijn er de nodige teksten vrij matig vertaald, en daarnaast zijn de prijzen vrijwel onmogelijk. En vooral bij zulke enorm lage prijzen moeten er bellen gaan rinkelen. Verder onderzoek levert op dat ze ergens een verwijzing hebben naar theparadisestore.com, wat inmiddels offline is en waarover ik de volgende discussie heb gevonden: http://www.opgeletopinternet.nl/index.php?topic=11347.0

   Het lijkt er sterk op dat dit een voortzetting is van theparadisestore.com en ik zou er mijn geld niet op inzetten in dit geval.

   Heb je zo een duidelijk antwoord?

  • Dominick Beck
   Dominick Beck zegt:

   Ik heb via de theparadisestore vaak besteld en hebt het altijd na 3weken ontvangen

 9. edwin
  edwin zegt:

  Goedenavond. Ik vroeg me af weet u mischien of soccer terrace betrouwbaar is ik kan der weinig over vinden want in moet een overboeking doen ik dacht mischien kunt u me helpen.
  Adres:
  SoccerTerrace
  Wembley Stadium, Wembley, London HA9 0WS
  Telefoon:
  44 (0) 20 3286 5134

  Mvg edwin

  • Dominick Beck
   Dominick Beck zegt:

   Ik heb via de theparadisestore vaak besteld en hebt het altijd na 3weken ontvangen en soccerterrace komt na van theparadise store en heb er al besteld en heb het netjes binnen gekrege

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Da’s twee keer Dominick ;-)

   Mijn conclusie is ook niet per se dat het niet betrouwbaar is, wel dat je minder zekerheden hebt. Als je geen kopersbescherming hebt door bijvoorbeeld Paypal, kun je fluiten naar je geld als er iets mis is.

   Wat ik wel opvallend vind is dat je dus 3 weken moet wachten op je bestelling (vind ik heel erg lang). Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat je geen officiële producten krijgt. Via de link naar opgelichtopinternet.nl zie je vooral veel ontevreden klanten. Sommige hebben wel geleverd gekregen, maar zijn ontevreden over de levertijd en/of service, anderen lijken niet geleverd te hebben gekregen.

   Voor mij is het heel simpel: als ik het niet zeker weet, kies ik liever voor een partij waarvan ik weet dat die (op tijd) leveren en goede service verlenen. Als jij het risico wilt nemen, prima. Krijg je geleverd, ben ik blij voor je. Heb je achteraf wel problemen met zo’n partij, dan had je het kunnen weten ;-)

 10. Pete
  Pete zegt:

  Nathan, ik ben Pete de eigenaar van voetbal terras. Ik weet niet wat je, probleem is met mijn website is het bijzonder, maar alle klanten kunnen direct contact met mij op, socerterrace@gmail.com en ik zal antwoorden binnen 24 uur om eventuele problemen op te lossen.

  Ik bied ook Paypal als betaaloptie.

  De levertijd duurt meestal ongeveer 2 weken.

 11. Nathan Veenstra
  Nathan Veenstra zegt:

  Dank voor je reactie Pete. Ik benoem mijn twijfels, gebaseerd op een aantal punten die ik constateer. Als dat niet terecht is, zet ik dat graag recht. Overigens oordeel ik niet over jouw website, ik geef enkel aan waar de schoen wringt. Het oordeel is aan de bezoeker.

 12. Chirstal
  Chirstal zegt:

  hallo ,

  ik wilde graag weten of de site -verwijderd-.com echt is , want ik twijfel het lijkt zo echt maar ik wil zekerheid

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Alle gegevens gecheckt zoals in het artikel te vinden is? Want op basis daarvan valt ook hier genoeg op te maken over betrouwbaarheid van deze website. En bij twijfel: niet doen.

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Als je mijn artikel volgt, kun je zelf oordelen Niels. Zo moeilijk is het volgens mij niet :-)

 13. Joop
  Joop zegt:

  Ik zou graag weten of de site s*******.nl betrouwbaar is en of de producten echt zijn . Mvg

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Beste Joop, het artikel geeft je voldoende handvatten om dit zelf te controleren. Loop alle punten na die hier vermeld zijn en trek zelf je conclusies. Bij twijfel: niet doen. :-)

 14. Juliana
  Juliana zegt:

  Ik heb een vraagje, ik zou graag willen weten als de site ‘xxxxxx.nl’ betrouwbaar is. Ik heb verder niks negatiefs erover kunnen vinden.

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Als je alle punten uit het artikel hebt nagelopen, heb je jouw antwoord Juliana.

Reacties zijn gesloten.