Wat is Google Local Finder?

De Google Local Finder is het overzicht met bedrijven in Google Maps. Deze wordt zichtbaar bij een zoekopdracht in Google Maps of na het doorklikken op ‘Meer plaatsen’ in de Local Pack. Vooral lokale bedrijven die worden weergegeven in de Local Finder.

Vanuit de Local Pack naar de Local Finder

Wanneer je zoekt op een zoekterm waar lokale zoekresultaten uit volgen, zoals bepaalde dienstverlening, horeca of detailhandel, krijg je de Local Pack te zien. Daaronder staat dan ‘Meer plaatsen’, waarmee je naar de Local Finder wordt geleid. Hier staan meer bedrijven uit dezelfde categorie, waarbij je zelfs kunt doorklikken naar meer resultaten, als er meer dan 20 bedrijven zijn in die categorie.

'Meer plaatsen' in de Local Pack brengt je naar de Local Finder

Klik op ‘Meer plaatsen’ en je komt in de Local Finder

Direct een Local Finder oproepen

Je kunt ook zelf een Local Finder oproepen door direct in Google Maps op een type bedrijf te zoeken. Denk aan ‘klusbedrijf’, ‘fysiotherapeut’, ‘frans restaurant’ of ‘tekstschrijver’. Allemaal zoektermen met een (vaak) lokale intentie, dus met lokale weergave. Tik je zoekterm in in Google Maps en je krijgt aan de linkerkant de Local Finder te zien.

De Local Finder in Google Maps

Hoe krijg je jouw bedrijf in dat overzicht?

Om je bedrijf in de Local Finder te krijgen, heb je een Google Mijn Bedrijf-vermelding nodig. Maak dus Google Mijn Bedrijf aan voor jouw bedrijf en zorg ervoor dat je die goed invult voor jouw vermelding in de Local Finder. En optimaliseer je vermelding zodat je zelfs de Local Pack haalt.

Hoe je dat doet lees je in dit artikel over het verbeteren van je lokale vindbaarheid.

Begrippenlijst