Wat zijn rich results?

Rich results zijn zoekresultaten in de zoekmachines die anders zijn dan de standaard ‘blauwe link’ zoals die van oorsprong getoond werden. Denk hierbij aan afbeeldingen, video’s en featured snippets. Google gebruikt hiervoor zelf de Nederlandse term ‘uitgebreide resultaten’.

Universal Search

Deze rich snippets maken samen deel uit van Google Universal Search: zoekresultaten met meer dan alleen de standaard organische zoekresultaten. Dit past in de ontwikkeling van het wereldwijde web, waarin door sneller internet en veranderende informatiebehoeften, samen met het eenvoudiger en goedkoper kunnen maken en publiceren van bijvoorbeeld beeldmaterialen, ook naar andere vormen van informatie gezocht wordt.

Hoe krijg je rich results?

De meeste rich results krijg je puur door zelf media als afbeeldingen en video’s te publiceren. Een zoekmachinebot pikt dit automatisch op en kan dit meenemen voor indexering. In een enkel geval helpen gestructureerde data, zoals schema.org de zoekmachines om de context beter te begrijpen en zo rich results weer te geven.

Begrippenlijst