Online advertentie

Online advertenties zijn er in vele vormen. De meest bekende zijn advertenties die op websites worden vertoond en betaalde zoekresultaten. Ook betaalde links zijn een vorm van online adverteren. Het voordeel van online adverteren is dat je gericht kan adverteren. Daarnaast kun je veel beter resultaten meten. Kliks vanuit een advertentie kunnen worden gemeten en ook de acties die daaruit voortvloeien zijn meetbaar.

Andere online advertenties

Er zijn -naast betaalde links- ook online advertenties die niet altijd als advertentie gezien worden. Zo zijn veel vermeldingen op verticale zoekmachines betaald en feitelijk advertenties. Denk hierbij aan websites als:

  • Beslist.nl
  • Yelp.nl
  • Marktplaats.nl

Maar ook Google Shopping bestaat voor een belangrijk deel uit online advertenties. Deze advertenties bieden een aanvulling op je organische vindbaarheid. Wel moet hierbij benadrukt worden dat zoekmachine-adverteren (SEA) geen invloed heeft op je SEO.

Advertenties op je eigen website

Naast zelf adverteren, kun je zelf ook advertenties op je website plaatsen. Hiervoor kun je zelf adverteerders zoeken, of kiezen voor een bemiddelaar in online advertenties. De meestgebruikte bemiddelaar is Google Adsense.

Begrippenlijst