Link farm

Een link farm is een website die opgezet is om zoveel mogelijk te linken naar andere websites. Vaak zijn het websites die enkel links bevatten. Deze pagina’s moeten niet worden verward met de startpagina’s zoals we die in Nederland kennen. Waar de startpagina’s zijn opgezet om de internetgebruiker wegwijs te maken op het internet door zoveel mogelijk websites van een bepaald onderwerp te groeperen, zijn link farms puur en alleen opgezet om er zoveel mogelijk links op te zetten, zonder verdere waarde.

Gevaarlijke vorm van linkbuilding

Link farms worden veel ingezet door linkbuildingbureaus en -professionals. Zowel deze linkbuilders als de eigenaren van de link farms verdienen geld door het plaatsen van links. Omdat linkfarms geen echte waarde toevoegen, is de kans dat links op deze websites vroeg of laat worden bestraft met een Google Penalty bijzonder groot. Het is dan ook raadzaam om te allen tijde op de hoogte te zijn van iedere website waarop een link naar jouw website wordt geplaatst.

Geen waarde voor het worldwide web

Link farms bieden geen waarde voor het worldwide web, omdat ze enkel bedoeld zijn om zoveel mogelijk links te verzamelen. Kwantiteit boven kwaliteit dus. Verder is er over het algemeen weinig tot geen informatie op deze websites te vinden. De kracht van link farms zit hem dus vooral in het volume; doordat linkbuilders grote aantallen links naar je website weten te realiseren, dragen ze bij aan je PageRank, maar enkel zolang de link farms niet worden ontdekt.

Zie ook:

Begrippenlijst