Wat zijn interne links?

Interne links zijn links die verwijzen naar een andere webpagina op dezelfde website. Door middel van interne links verwijs je de bezoekers naar andere pagina’s met verdere informatie over het benoemde onderwerp. Het heeft de voorkeur om interne links te plaatsen in de vorm van ankertekst. Waar bijvoorbeeld wordt gesproken over “teksten voor je website“, zou deze kunnen verwijzen naar een pagina over webteksten.

Relevantie van interne links

Het gebruik van interne links is om meerdere redenen van belang. Allereerst help je -zoals hiervoor aangegeven- je bezoekers aan meer informatie. Ze hoeven niet verder te zoeken, maar krijgen de verdieping van de informatie door jou aangereikt. Ten tweede dragen interne links bij aan een langere bezoekduur van de bezoekers aan je website.

Invloed op je SEO

Interne links hebben invloed op je vindbaarheid en zijn dus zeker een SEO-factor. Je leidt niet alleen je bezoekers door je website om ze zo aan meer informatie te helpen, ook de zoekmachines kunnen zo makkelijker je website doorzoeken. Leg deze links wel vooral omdat de informatie op de gelinkte pagina’s iets toevoegen aan de informatie op de webpagina die bekeken wordt. Doe het niet “omdat” het goed voor je SEO zou zijn. Zorg voor relevantie.

Naast de gebruikersvriendelijkheid en daarmee zoekmachinevriendelijkheid, geven interne links ook linkjuice door aan de pagina’s waarnaar verwezen wordt. Interne links dragen hiermee ook bij aan de PageRank van individuele pagina’s van een website. Lees hier hoe interne links bijdragen aan je SEO.

Begrippenlijst