Google Local Stack

De Local Stack is de weergave van lokale bedrijven in de zoekresultaten van Google. Deze werd in augustus 2015 uitgerold als opvolger van de 3-Pack en 7-Pack. In de Local Stack worden standaard 3 bedrijven weergegeven, met vermelding van straatnaam (zonder huisnummer), eventuele recensies op hun Google Mijn Bedrijf pagina, openingstijden, de mogelijkheid om naar de website te gaan en het ophalen van een routebeschrijving.

Google Local Stack weergave voor makelaar - locatie Apeldoorn

Mobiele versie Local Stack

De mobiele versie van de Local Stack wijkt iets af van de desktopversie. Zo biedt de mobiele Local Stack de mogelijkheid om direct te bellen met een bedrijf. Ook kun je meer gegevens van een bedrijf krijgen door op het bedrijf te klikken, terwijl je bij de desktopversie dan naar de Local Finder doorgaat.

Mobiele Local Stack voor

Hoe kom jij in de Local Stack?

Voor lokale ondernemingen is een plek in deze Local Stack van groot belang. Deze resultaten horen bij de eerste die in Google vertoond worden. Hoe kom je in deze Local Stack? Een paar belangrijke stappen, kort samengevat:

  1. Bepaal je vakgebied en daarbij de naam voor je (lokale) bedrijfsactiviteit
  2. Maak je Google Mijn Bedrijf aan of pas die aan, wanneer je deze al hebt
  3. Koppel Google Mijn Bedrijf en je website aan elkaar middels een rel=”publisher” koppeling
  4. Zorg voor voldoende vermeldingen op bedrijvenverzamelwebsites (business directories)
  5. Zorg voor congruente vermelding van je bedrijfsgegevens op de bedrijvenverzamelwebsites

Dit zijn de belangrijkste stappen en zoals aangegeven kort samengevat. Wanneer je deze stappen gedegen uitvoert, draagt dit bij aan de lokale vindbaarheid van je bedrijf. Garanties om hiermee in de Local Stack te komen zijn er niet, want ook de concurrentie op jouw lokale bedrijfsactiviteit speelt een rol.

Begrippenlijst