Google Business View

Google Business View (Google Bedrijfsfoto’s) is een dienst waarbij een bedrijfspand geheel van binnen te bekijken is door middel van 360°-fotografie. Het is het verlengde van Google Street View, waarin je straten in 360° kunt bekijken. Bij bedrijven die gebruik maken van Google Business View, kun je via Google Street View of via de Google Knowledge Panel op de zoekresultatenpagina binnenkijken.

Kijk binnen bij bedrijven

Als bedrijf huur je een gespecialiseerde fotograaf in om Google Bedrijfsfoto’s te laten maken. Deze fotografen voldoen aan strenge eisen om deze virtuele tour te mogen maken. Met zo’n virtuele tour kunnen mensen binnenkijken bij bedrijven. Dit kan handig zijn voor je een bezoek brengt aan een bedrijf, of gewoon leuk om een beeld te krijgen van een bedrijfspand.

Gecertificeerde fotografen

Google Business View mag alleen door gecertificeerde fotografen worden uitgevoerd. Deze fotografen moeten aan een flink pakket aan eisen voldoen om ‘Google Gecertificeerd Fotograaf’ te mogen zijn. Zij weten welke eisen Google stelt aan Google Bedrijfsfoto’s en maken meerdere virtuele tours per maand.

Begrippenlijst