Google Answer Box

De Google Answer Box is de weergave van het antwoord waarvan Google denkt dat je ernaar zoekt, vormgegeven in een blok met hun antwoord. De Answer Box is er in diverse vormen. Zo wordt het telefoonnummer van een bedrijf getoond wanneer je daar direct naar zoekt via telefoonnummer+bedrijfsnaam:

Google Answer box telefoonnummer Letterzaken

Een andere belangrijke (en een van de meest voorkomende) Google Answer Box weergaven is de Google Knowledge Graph Box voor bijvoorbeeld bedrijven, bekende personen en andere algemene begrippen:

Google Knowledge Graph box MLK 20 april 2015

Sinds april 2015 geeft Google ook een Answer Box weer voor lokale horecagelegenheden, waarin ook -indien beschikbaar- prijzen worden weergegeven en je zelfs al de beschikbaarheid kunt bekijken:

Google zoekresultaat met Answer Box lokale horeca - restaurant apeldoorn

Voor de weersverwachtingen hoef je Google al niet eens meer te verlaten. Google geeft in de Answer Box de lokale weersverwachtingen weer zonder dat je er zelfs de plaatsnaam bij hoeft te vermelden:

Google Answer Box weer

Er zijn nog diverse andere varianten van de Google Answer Box. De varianten kunnen ook zomaar veranderen, wanneer blijkt dat een bepaalde soort Answer Box niet veel gebruikt wordt bijvoorbeeld.

Begrippenlijst