3-Pack/7-Pack

De 3-Pack en de 7-Pack waren weergaven van lokale bedrijven in de zoekresultaten van Google. In augustus 2015 zijn deze vervangen door de Local Stack.

Bij de 3-Pack en 7-Pack stonden aan de rechterkant een close-up van de kaart met pinnetjes met daarin letters. In de zoekresultaten zelf stond een overzicht met de bedrijven die bij die pinnetjes hoorden, met uiteraard de bijbehorende letters. In de meeste gevallen toonde Google 7 Google Maps weergaven, de 7-Pack.

Local pack - 7-pack tekstbureau apeldoorn juli 2015

Er waren ook resultaten met 3 Google Maps weergaven, dit heet de 3-pack. Benoemen we niet het aantal lokale ondernemingen die worden getoond, maar gaat het wel om meer dan 1 onderneming, dan noemen we deze Google Maps weergaven een Local Pack.

Hoe komt je bedrijf in zo’n Pack?

De vertoningen in de Local Packs worden door Google bepaald. De enige invloed die je er zelf op hebt is door je lokale vermelding te beheren via Google Mijn Bedrijf. Of, en op welke positie je bij lokale zoekresultaten wordt vermeldt in een Pack, kun je enkel nog iets sturen door het goed beheren van je vermeldingen op andere websites, zoals online telefoonboeken.

Begrippenlijst