Apple Maps Connect nu in Nederland

De fanatieke online marketeers zaten er al op te wachten: Apple Maps Connect voor Nederland. En plotseling kwam er een e-mail binnen, Waarin de melding stond dat je je bedrijf bij Apple Maps Connect kunt aanmelden. Waarom is dit van belang en hoe werkt het?

Wat is Apple Maps Connect?

Met Apple Maps Connect beheer je zelf de vermelding van je bedrijf op Apple Maps. Deze functionaliteit werd in oktober 2014 geïntroduceerd, en was bij introductie eerst enkel beschikbaar in de Verenigde Staten. Vóór de introductie van Apple Maps Connect was het alleen mogelijk om als lokale onderneming vermeld te worden in Apple Maps door je aan te melden bij Yelp. Met Apple Maps Connect kan iedere onderneming zich aanmelden, om een vermelding te krijgen.

Waarom zou je die vermelding willen?11 makelaars gevonden in Apeldoorn

Wat heb je aan die vermelding, als je al vermeld wordt op Google Maps bijvoorbeeld? Even nadenken… oh wacht, er zijn heel veel mensen met een iPhone! En daarop staat Apple’s eigen ‘Kaarten’ geïnstalleerd. Zoekt iemand dan een bedrijf met Siri, dan wordt Apple’s ‘Kaarten’ onder andere geraadpleegd. Voorbeeld: de opdracht aan Siri “zoek makelaar in Apeldoorn” geeft het resultaat dat je in de afbeelding hier rechts ziet.

 

Op deze manier kan een potentiële klant gemakkelijk naar je bedrijf navigeren op zijn iPhone. Staat jouw bedrijf hier niet tussen, dan loop je het risico dat mogelijke klanten niet bij jou terechtkomen. Op dit moment zal de functie nog relatief weinig gebruikt worden, Waardoor je niet zoveel klanten misloopt. Echter, hoe meer Siri ingeburgerd raakt bij de Apple gebruikers, hoe groter de kans dat dit dus wel gebeurt.

Hoe werkt Apple Maps Connect?

Aan de slag dus, zodat jouw bedrijf zo snel mogelijk op Apple Maps te vinden is. Let wel: je hebt een Apple ID nodig om dit te kunnen doen. Wanneer je die nog niet hebt, kun je die gratis aanmaken. Ga naar mapsconnect.apple.com, log in met je Apple ID en klik op ‘Voeg mijn bedrijf toe’

Aanmelden bedrijf in Apple Maps Connect

Hierna verschijnt een scherm waar je jouw bedrijf kunt zoeken. Want de kans is aanwezig dat jouw bedrijf al vermeld is. Apple werkt hiervoor samen met Yelp, dus als je ooit je bedrijf aangemeld hebt op Yelp, zul je weinig werk meer hoeven doen.

Apple Maps Connect stap 1

Als je bedrijf nog niet vermeld staat, krijg je de mogelijkheid om je bedrijf toe te voegen.

Het verdere proces is niet zo moeilijk verder. De stappen spreken voor zich. Zo wordt je gevraagd wat jouw relatie met het bedrijf is en worden er basisgegevens gevraagd. Als je bedrijf al bekend is, is het een kwestie van controleren en waar nodig aanpassen.

Apple Maps Connect stap 3 - bedrijf claimen

Heb je alles gecontroleerd en/of correct ingevuld, wordt de verificatie gestart. Dit gebeurt door middel van een pincode, die je ontvangt op het opgegeven primaire zakelijke telefoonnummer. Het is dus wel van belang dat er op het moment dat je je bedrijf op Apple Maps plaatst of claimt, iemand de telefoon kan opnemen om de pincode te noteren.

Loop het hele proces door zoals het op je scherm komt en je bedrijf wordt geverifieerd op Apple Maps.

Wanneer je bedrijfsvermelding al via Yelp is aangemaakt, is deze al terug te vinden op Google Kaarten in iOS. Hiermee kan een route worden gepland en kunnen de bedrijfsgegevens bekeken worden.

Bedrijfsvermelding Lorié Productions Apple Kaarten

Bedrijfsgegevens Lorié Productions Apple Kaarten iOS

Zoeken met Siri in iOS

Dankzij deze bedrijfsvermelding word je nu met zoekopdrachten via Siri gevonden. Sterker: er kan nu met een spraakopdracht gebeld worden. Zowel de spraakopdracht “zoek Lorié Productions” als “bel Lorié Productions” werken. Het telefoonnummer van je bedrijf hoeft dus niet meer in iemands iPhone te staan, de spraakopdracht via Siri is gekoppeld aan Apple Maps en bellen is hiermee een eitje geworden.

Spraakopdracht zoek Lorié Productions Siri Lorié Productions bellen met Siri

Apple als zoekmachine

Naast de uitrol van Apple Maps Connect, werd ook bekend dat Apple een eigen bot inzet: Applebot. Deze werkt nu al prima voor Siri, maar het bericht leidt uiteraard tot speculatie over een eigen zoekmachine. Wat weer geen heel gekke gedachte is gezien de titanenstrijd die al lange tijd gaande is tussen Google en Apple. En feitelijk haalt Siri de informatie als antwoord op je vragen al voor een groot gedeelte van het internet. Wees dus niet verbaasd als Apple nog in 2015 bekendmaakt een eigen zoekmachine te lanceren.

Waarom een Apple Maps vermelding?

Terug naar Apple Maps Connect en waarom je hier wat mee moet doen. De eerder vermelde vindbaarheid en bereikbaarheid via iOS worden steeds relevanter. Ik verwacht dat we steeds minder afhankelijk willen en zullen zijn van losse “onderdelen” op onze telefoon. We willen snel handelen en spraakopdrachten helpen daarbij. Het gebruik van Siri als (interne) zoekmachine zal daarom een grote vlucht nemen.

Daarnaast verwacht ik dat Apple Maps als desktopversie beschikbaar komt. Zij het als onderdeel van Apple’s eigen zoekmachine, zij het als losse kaartendienst. En tenzij de strijd tussen de grootmachten echt een kinderachtig spelletje gaat worden, zal Google toch ook data uit de Apple Maps-vermeldingen gaan meewegen als citations, die weer van belang zijn voor lokale vindbaarheid.

Sowieso is het als bedrijf verstandig om vindbaar te zijn waar het kan. Tenzij je niet nog meer omzet wilt natuurlijk ;)

Sta jij al vermeld op Apple? Wat zijn jouw verwachtingen na dit alles gelezen te hebben?

10 antwoorden
 1. Rosanne
  Rosanne zegt:

  He Nathan,

  Super dit zeg! Dat het kan én dat jij zo fijn beschreven hebt hoe het moet. Ik heb mijn bedrijf net toegevoegd, ben benieuwd hoe snel Siri me kan vinden :-)

  Beantwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Dank voor je compliment Rosanne. Ik doe altijd keihard mijn best om dit soort nieuws snel te plaatsen en de juiste informatie op een zo toegankelijk mogelijke manier te brengen. Dat je bevestigt dat dit gelukt is, doet me deugd :-)

 2. Meta
  Meta zegt:

  Oef, nog eentje op het to-do-lijstje voor mezelf én mijn klanten. Maar het is wel heel erg fijn dat jij dit soort dingen zo helder verwoordt. Ik ga er direct mee aan de gang, dank je wel!

  Beantwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Ik word er altijd zo blij van als er gezegd wordt dat ik het helder/duidelijk verwoord :-) En al helemaal als het van een collega-tekstschrijver komt. Dank Meta! :-)

 3. Wouter Blom
  Wouter Blom zegt:

  Ja goed artikel. Heb het gelijk even gedaan. Ook weer yelp.com gecontroleerd of ze up to date zijn (wat ze niet waren).

  Dit soort bedrijfs vermeldingen zijn goed zeker voor kleine ondernemers. Het is een stukje branding naar prospects en klanten!

  Beantwoorden
  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Mooi. Goed werk Wouter. Wat me echter wel stoort is dat ik bij Apple de URL van mijn website niet kan aanpassen. Met de nieuwe website ben ik overgegaan op https en wil dat nu ook overal aanpassen. Laat Apple toch niet toe… Eerst zelf maar bij Yelp aangepast, hopen dat dat helpt.

  • AppleUser
   AppleUser zegt:

   Goed artikel, dank hier voor.
   Apple Maps staat helaas niet toe dat ik mijn bedrijf toevoeg.
   de postcode 3931 TX wordt simpelweg niet geaccepteerd in combinatie met vermeerlaan + huisnummer..
   Hoe ik de postcode ook opgeef:”3931 TX” “3931” 3931TX” “3931tx” 3931tx”
   Uit ellende heb ik maar een ander adres opgegeven.
   Ben sinds kort gedwongen Apple gebruiker, wat een fouten zitten er in dat IOS, en wat kan je er weinig mee in vergelijk met een Android toestel, en dan de andere te dure laadkabels.
   Geluids knop op mute laat een streep door ‘bel’ icon zien, maar als je de harder/zachter knop gebruikt lijkt hij niet op mute te staan terwijl dat wel op mute staat.
   Dit terwijl iedereen zonder password jouw telefoon op mute mag zetten….ook je sleurels in je zak mogen dat. .En nu weer het toevoegen van een bedrijf wat niet werkt. Het is het bij Apple allemaal net niet, deze issues heb ik niet gehad met blackberry OS en Android.

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Jammer dat het niet werkt, maar ik ben hier niet de Apple klachtenlijn ;-)
   Zou het kunnen zijn dat het adres nog vrij nieuw is? Het lijkt mij dat Apple postcode- en adresgegevens ook via externe bronnen krijgt en als die niet actueel zijn, ligt het dus aan die bronnen.

  • AppleUser
   AppleUser zegt:

   Beste, ik begrijp natuurlijk dat dit niet de Apple klachtenlijn is, het liefst zou ik positieve berichten plaatsen, :)
   Het adres bestaat al sinds 1974, is verder overal bekend, bij Google, webwinkels, eigenlijk overal behalve bij Apple.
   En het ligt inderdaad aan de bronnen welke Apple gebruikt, het kan natuurlijk niet aan Apple zelf liggen.
   Net als het mute knop verhaal, de iPhone wordt gefabriceerd door Foxconn, een extern bedrijf, dus ligt niet aan Apple.
   Want Apple hoeft niet aan kwaliteit te voldoen als gebruik gemaakt wordt van een externe bron, dat maakt Apple een stuk betrouwbaarder.
   Waarschijnlijk draait Apple’s contact form van Apple connect ook op een externe bron, en is dat de reden waarom zij niet reageren.
   Contact met Apple, als eens geprobeerd ?

  • Nathan Veenstra
   Nathan Veenstra zegt:

   Interessante benadering, moet ik zeggen. Dat je een hekel hebt aan Apple, moge duidelijk zijn. Laten we teruggaan naar waar het om gaat en er niet allerlei zaken bijhalen die niets te maken hebben met jouw concrete en terechte vraag: je postcode wordt niet geaccepteerd. Je hebt zelf inmiddels een ander adres gebruikt, kun je nu de gegevens nog aanpassen misschien?

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.